Novosti

Ožujsko pivo slavi 130. rođendan


Kultno Ožujsko pivo ove godine slavi 130. rođendan i uz kampanju “Kad Žuja slavi, s njom i nazdravi” zaokružuje 13 decenija ljubavi prema druženjima i zajedničkim proslavama. Ovim povodom početkom godine predstavljen je i TV spot sa poznatim Žuja ambasadorima, regionalno popularnim glumcima Goranom Navojcem, Reneom Bitorajcem i Goranom Bogdanom, koji je pobrao velike simpatije.

Da je Žuja tokom ovih 130 godina postala više od piva potvrđuje i direktorica marketinga za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Ana Štebih Pinjuh.

Podsjećajući da je današnji proces nastanka Žuje rezultat velikog iskustva i perfekcionizma u proizvodnji piva, najavila je i brojna slavljenička iznenađenja tokom ove godine: “Kampanjom ‘Kad Žuja slavi, s njom i nazdravi’ ne obilježavamo samo Žujin rođendan, već želimo podsjetiti da svi mi, bez obzira na razlike, imamo nešto zajedničko – volimo slaviti“.

Kao jedino pivo s nadimkom, Žuja je i danas omiljeno pivo mnogih te sastavni dio proslava, izlazaka, roštilja, utakmica i drugih oblika druženja.

Rođendanski TV spot sa poznatim glumcima i prepoznatljivim Žujinim humorom djelo je kreativne agencijom BBDO, čiji je kreativni direktor Almir Okanović poručio: “Naši ljudi uvijek nekako pronađu razlog za slavlje, a Žujin 130. rođendan može biti jedan od tih razloga. Idejno i egzekucijski spot je vrlo jednostavan te prati naše junake u situacijama u kojima će se mnogi lako prepoznati. Gdje god živjeli, čime god se bavili, svako od nas će pronaći svoj način da proslavi te da jedni drugima čestitamo zajednički rođendan“.

https://www.youtube.com/watch?v=CFu3oxuJ76Q

Režiser spota Bruno Anković, iza kojeg je niz Žujinih televizijskih kampanja, istakao je da je novi spot inspirisan velikim slavljem, odnosno trenutkom čestitanja rođendana koji nas sve povezuje. Izrazio je nadu da će autentične i upečatljive situacije, koje su predstavili uz mnogo humora i emocija, i u domove gledalaca donijeti slavljeničku atmosferu koja nam danas svima treba.