Novosti

Počinje izgradnja 66 stambenih jedinica za povratnike u 13 općina


U okviru projekta Saudijskog fonda za razvoj, kojeg na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, uskoro će početi izgradnja 66 stambenih jedinica za povratničke porodice u 13 općina u Bosni i Hercegovini po sistemu „ključ u ruke“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Za ovu namjenu biće izdvojeno više od 2,6 miliona KM sa PDV-om. Radovi na izgradnji stambenih jedinica vršiće se na području općina Bosanski Petrovac, Glamoč, Kladanj, Ključ, Olovo, Prozor – Rama, Teočak, Vareš, Lopare, Mrkonjić Grad, Ugljevik, Vlasenica i Prnjavor.

Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su potvrdili da će ugovori sa izvođačima radova biti potpisani početkom sedmice u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica do sada je kroz projekat Saudijski fond za razvoj završilo izgradnju i predalo objekte na korištenje za 319 porodica. Od tog broja stambenih jedinica 171 je napravljena u 28 općina i gradova u Federaciji BiH, dok je 148 stambenih jedinica u  24 općine i grada  izgrađeno u Republici Srpskoj.
Završetkom projekta u Bosni i Hercegovini će biti izgrađena 901 stambena jedinica ukupne vrijednosti preko 25 miliona KM.