Novosti

Grad Mostar: Poziv za učešće u evaluacionoj komisiji


Grad Mostar poziva zainteresovane članove organizacija civilnog društva (OCD) koje imaju sjedište na području Mostara da se prijave za učešće u procesu evaluacije dostavljenih prijedloga projekata u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području grada Mostara.

Prema pravilima, u javnom pozivu ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva na istom javnom pozivu. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD koji je član evaluacione komisije OCD u vezi s bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom ti projektni prijedlozi će biti diskvalifikovani”, stoji u saopštenju.

S obzirom na to da se očekuje veliki broj aplikacija, iz Grada Mostara mole sve zainteresovane članove iz organizacija civilnog društva da prilikom prijave za učešće u evaluacionoj komisiji uzmu u obzir da će rad evaluacione komisije trajati u kontinuitetu minimalno dva radna dana.

Ovaj poziv je otvoren od 12. do 19. aprila ove godine, a zainteresovani se mogu prijaviti putem elektronske adrese: [email protected].

Prijava treba sadržavati biografiju iz koje je vidljivo prethodno iskustvo, kao i angažmani u OCD.

Evaluacija dostavljenih projektnih prijedloga će se vršiti u mjesecu aprilu ove godine, a o tačnom datumu evaluacije odabrani kandidat će biti blagovremeno obavješten. U slučaju da se prijavi više od jednog predstavnika/ce civilnog društva, kandidata/kinju će odabrati predstavnici OCD s područja Grada Mostara, stoji u priopćenju.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Fena.ba