Tema u fokusu

Infosys d.o.o. Bosanska Krupa – zahvaljujući PIS Infosys-u poslovni rast i u 2022.


Kompanija Infosys d.o.o. iz Bosanske Krupe više od 25 godina bavi se razvojem softvera u raznim djelatnostima, a u 2022. nastavit će sa implementacijom svog ERP rješenja PIS Infosys, koje danas koristi preko 100 kompanija/institucija u BiH.

Presudni faktori za brzi rast kompanije Infosys.d.o.o. Bosanska Krupa nalaze se u ljudskom potencijalu koji se kontinuirano razvija i educira, te u dobro kreiranoj poslovnoj politici menadženta, zasnovanoj na kvalitetu proizvoda i usluga.

Glavni proizvod ove kompanije, PIS – Poslovni informacioni sistem je ERP (Enterprise Resource Planning) programsko rješenje za praćenje poslovnih procesa poduzeća ili institucija, koje razvijaju po narudžbi i potrebama klijenata, njih preko stotinu.

Prema riječima Samira Mesića, direktora Infosys d.o.o. Bosanska Krupa i u 2022. godini nastavit će sa implementacijom njihovog proizvoda PIS Infosys u bh. kompanijama.

Poslovni rast i u 2022. godini

S obzirom na sva dešavanja u svijetu u prvom kvartalu ove godine, očekujemo da zadržimo dosadašnji nivo poslovanja. Trenutno su nam u realizaciji neki manji projekti i u pregovorima smo sa nekolicinom domaćih kompanija o početku implementacije našeg PIS Infosys sistema. Uz realizaciju započetih projekata, očekujemo rast i tokom ove poslovne godine“, kaže Mesić.

Njihovo ERP programsko rješenje PIS – Poslovni informacioni sistem namijenjen je za praćenje poslovanja komercijalnih i javnih poduzeća, a koristi se za analizu i strateško planiranje, proizvodnju, komercijalne poslove, nabavu, upravljanje skladištem, prodaju, upravljenje ljudskim resursima u poduzeću, knjigovodstvene poslove, te izvještavanje.

„PIS Infosys krajnjem korisniku omogućava softverske module s kojim će, u skladu sa poslovnim procesima vršiti prikupljanje, obradu i analizu podatka (uskladištenih u ORACLE bazu podataka) “, objašnjava Mesić.

 

Implementacija PIS Infosys u JP „ViK” Zenica i “Grijanje” Zenica

Zahvaljujući softverskim modulima, PIS Infosys se primjenjuje u raznim oblastima poslovanja počev u oblasti komunalnih/vodovodnih preduzeća, zatim u trgovačkim/ uslužnim djelatnostima, u oblasti finansijkog poslovanja, zdravstva itd.

„Tako smo, između ostalog, potpisali ugovor o implementaciji PIS Infosys – a u dva JP “Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. i “Grijanje” d.o.o. Zenica., ali i brojnom drugim javnim institucijama i kompanijama“, istaknuo je Mesić.

Sistem kvaliteta ISO 9001

Uspostavljanjem sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001, kompanija Infosys d.o.o opredijelila se, između ostalog, za neprekidno poboljšavanje sistema upravljanja kvalitetom na svim organizacionim razinama, kao i održavanje visoke kvalitet proizvoda/usluga.

Najveća prednost naše kompanije u periodu COVID-a bila je poziciji, odnosno imali smo ranije razvijene alate da možemo odgovoriti svim zahtjevima korisnika, što je u ovom periodu izolacije dalo dodatnu snagu našem kvalitetu proizvoda/usluga“, naglasio je Mesić.

Razgovarala: Irena Vasić-Dobrić