Novosti

Najveći trgovac iz RS-a u velikoj ekspanziji u FBiH: Zapošljavaju stotine radnika, stižu u najveće gradove


Kompanija Crvena jabuka u velikoj je ekspanziji na području Federacije BiH. BiznisInfo je već pisao da iza Crvene jabuke stoje isti investitori koji su vlasnici Tropic marketa, najvećeg maloprodajnog lanca u Republici Srpskoj.

Crvena jabuka je nedavno osnovana radi širenja na području FBiH, i već ima objekte u nekoliko gradova, kao što su Kakanj, Jajce i Bihać. No, sada prvi put na velika vrata siže u velike gradove – Sarajevo i Tuzlu, kao i još neka mjesta, izvještava BiznisInfo.

U Sarajevu će uskoro otvoriti prvi gastro market na Marin Dvoru.

“Novi market donijet će pravo gastronomsko iskustvo svim Sarajlijama i onima koji se nađu u posjeti ovom gradu”, navode iz kompanije.Najavljuju da će zaposliti čak 182 radnika, a prijave primaju do 13. marta 2022.

Osim toga, ovih dana otvaraju veliki market u Tuzli. Riječ je o marketu na lokalitetu Irac koji će biti otvoren 27. aprila.

Da je riječ o ozbiljnom poduhvatu govori činjenica da su u Tuzli tražili 67 radnika.

“Uskoro otvaramo moderno opremljen hipermarket u Tuzli i zapošljavamo 67 novih kolega. Namjeravamo da našim kupcima obezbjedimo sjajnu ponudu sa najsavremenijim konceptom odjela gotovih jela i pekarskih proizvoda”, najavljivli su ranije iz kompanije.

Crvena jabuka uskoro otvara moderno opremljeni hipermarket i u Cazinu. Iako tačan datum otvaranja nije poznat, oglas za prijem radnika je već raspisan.

Traže se trgovci, magacioneri, poslužioci, pekari, mesari, kontrolori, ali i poslovođa, robno materijalni knjigovođa te zamjenici poslovođe – ukupno njih 85. Konkurs je otvoren do 23. aprila.