Novosti

U toku su besplatne prijave za Maker Faire – najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH


Svjetski festival Maker Faire, konačno je došao u Bosnu i Hercegovinu i održat će se 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu.

Od tehnoloških entuzijasta i pionira, preko naučnika, inovatora, majstora svih vrsta „kraftarija“ do umjetnika i svih onih koji stvaraju – Maker Faire je mjesto na kojem svi kreativci, inovativci, krafteri, autori i kreatori – jednim izrazom “mejkeri” mogu prikazati svoj rad.
Prijave su još u toku i ne propustite priliku da učestvujete na ovom događaju koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost te prikažete svoj rad javnosti.

Fablab Sarajevo,  organizator sajma, već godinama je posvećen mladim ljudima stvarajući im što bolji prostor za iskazivanje njihove kreativnosti, inovativnosti i intelekta. Vođeni istom željom i ciljevima donosimo atmosferu Maker Faire-a i u Sarajevo.

Prvi Maker Faire je održan u Kaliforniji 2006. g., a danas se održava preko 200 Maker Faire-ova širom svijeta. Maker Faire obuhvata tehnologiju, edukaciju, nauku, umjetnost, zanate, inženjering, gastronomiju, održivost te proizvodnju i stvaranje svih vrsta.

„Maker Faire je postao dio globalne pop-kulture, prilika za predstavljanje novih tehnologija, inovacija, ali i očuvanje starih vještina i zanata. Ovaj festival okuplja i mlade ljude i porodice. Posebno je koristan kao inspiracija i motivacija za mlade ljude koji mogu na pravim i konkretnim primjerima da vide zbog čega je obrazovanje toliko bitno“, kazali su iz FabLaba.

Poziv svim mejkerima: prijavite se i pokažite svoj rad svijetu!

Pozivamo sve kreativce, inovatore i proizvođače da iskoriste mogućnost besplatne prjave i na taj način nam se pridruže 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija sa svojim kreacijama, proizvodima i inovacijama.

Mejker ste? Volite da stvarate nešto kreativno, inovativno ili inspirativno? Imate zanimljiv projekat, proizvod ili eksperiment? Želite podijeliti svoje znanje sa drugima? Prijave su sada otvorene!

Prijava

Dođite, pokažite šta znate i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire!