Novosti

Zakoračite u svijet modernog poslovanja uz PANTHEON Web Light


Datalab BH organizuje 19.5.2022. u Sarajevu konferenciju pod nazivom „Connected and secure digital companies“. Prezentirani će biti alati za digitalizaciju i automatizaciju poslovnih procesa, trendovi u digitalizaciji, kao i zakonske aktuelnosti u oblasti računovodstva.

Poseban naglasak će biti na cloud i online poslovanju, koje omogućava poslovni program PANTHEON Web Light. Nova usluga je odgovor na ubrzane potrebe digitalizacije i online poslovanja. Zajednički cilj Datalab BH i BH Telecoma je omogućiti preduzećima kvalitetan, pouzdan i pristupačan online poslovni program. BH Telecom je obezbijedio moderni data centar za skladištenje podataka, a Datalab poslovni program PANTHEON, koji je dostupan online.

Digitalno poslovanje poduzetnika i računovođe

PANTHEON Web Light je još jedan put koji korisnika i preduzeće vodi do digitalizacije poslovanja i odlično je inkorporiran u rad već dobro poznatog ERP softwara PANTHEON u lokalnoj i cloud verziji.

PANTHEON Web Light je online poslovni program je namijenjen malim preduzećima i samostalnim poduzetnicima kojima pruža jednostavne funkcionalnosti, kojima se pristupa online, sa bilo koje lokacije ili bilo kojeg uređaja, kao što su: izdavanje računa i prijem robe, skladišno i robno-materijalno poslovanje, izrada putnih naloga, brzo i lako finansijsko izvještavanje o stanju duga prema dobavljačima ili stanju potraživanja od kupaca i slično, kao i dodatne funkcionalnosti kao što je evidencija radnog vremena. Također, PANTHEON Web Light ima veliku ulogu i primjenu u računovodstvenim agencijama kao korisnički interfejs za pristup do podataka u bazi računovodstva.

Prednosti online poslovnog programa za poduzetnike

Poduzetnici račune i ostalu zaprimljenu dokumentaciju jednostavnim slikanjem sa mobilnog uređaja (mobitel, tablet) prilažu u dokumentaciju. Računovođa dokumentima lako i jednostavno može pristupiti te na jedan klik ih i proknjižiti.
Poduzetnici sami unose ostale podatke o poslovanju i kreiraju potrebne dokumente kao što su: putni nalozi, evidencija radnog vremena – koja omogućava i prenos evidentiranog vremena direktno u obračun plate bez korištenja uvoza iz Excela.
Direktan pristup izvještajima o stanju i strukturi duga te bilansi uspjeha na jedan klik bez potrebe za kontaktiranjem računovodstva.
Poduzetnik može sam raditi evidenciju radnog vremena, sva prisustva, odusutnosti, dopuste, bolovanja i prekovremene sate. Time smanjuje obavezu računovodstvu.

Moguće je uspostaviti likvidaciju primljenih računa i kreiranje platnih naloga kroz web interfejs.
Mogućnost korištenja usluge eKnjiženja od strane računovodstva za račune skenirane od poduzetnika, čime brzo i bespapirno računovodstvo završava knjiženje dokumenata.

Prednosti za računovođe čiji klijenti koriste online poslovni program

Računovođa i klijent pristupaju istoj bazi podataka bez sinhronizacije podataka. To u praksi znači da na postojećoj bazi podataka se aktivira PANTHEON Web Light.
Klijent sam izdaje i unosi dokumente, a računovođa istovremeno kontroliše ispravnost i pravilnost unesenih podataka, npr. izdatih računa.

Klijent zaprimljene račune može priložiti u dokumentaciju u obliku slike ili u .pdf formatu. Zaprimljeni dokumenti su tako u PANTHEON-u uvijek sačuvani slikom stvarnog dokumenta.
Zalihe se automatski vode. Računovođa ne mora ručno knjižiti razlike zaliha za pripremu bilansa.
Online program računovođi i klijentu nudi digitalizaciju zaprimljene pošte i procesa likvidature što omogućava uspostavljanje optimiziranog plana plaćanja.

Digitalizacija poslovanja na terenu

PANTHEON Web Light se pokazao kao idealno rješenje za mobilnu odnosno terensku prodaju i podršku komercijalistima kao jedinstveni online portal za prodaju sa terena.

Komercijaliste koristeći PANTHEON Web Light jednostavnim klikom kroz web interfejs dolaze do svih potrebnih podataka bitnih za prodaju:

  • stanje lagera određenog artikla,
  • dodavanje novog dogovorenog kupca i unos dogovorene cijene za novog kupca,
  • mogućnost pregleda starih ponuda ili kreiranje nove ponude za kupca,
  • finansijki pregled konto kartice kupca i jednostavan ispis konto kartice ili opomene za neplaćena dugovanja i sl.

Nove funkcionalnosti PANTHEON Web Light

Jedan od noviteta u PANTHEON Web Light, koji će biti predstavljen na konferenciji je mogućnost upravljanja kalendarom preduzeća preko online aplikacije. Ovom funkcionalnošću vaša kompanija, male uslužne djelatnosti, mogu pojednostaviti proces naručivanja termina za usluge, planiranje popunjenosti poslovnice i planiranje rada zaposlenih. Jednostavnim pregledom svih rezervacija odredite potreban broj radnika u smjeni za vašu poslovnicu, obavijestite kupca putem emaila o terminu, eventualnoj izmjeni termina i slično.

Prednosti kalendara:

Lako i jednostavno planirajte i upravljajte sa svim vašim poslovnim jedinicama i svim radnicima.
Jednostavno upravljanje rokovima i terminima. Jednostavnom Drag&Drop opcijom ponovo zakažite termin na bilo kojem uređaju ili promijenite vrijeme prethodne rezervacije.
Unos datuma godišnjeg odmora uposlenika i za taj period onemogućite kreiranje zadataka/termina za tog radnika.
Upravljanje rasporedom: ukoliko usluge pružate naprimjer u različitim prostorijama/salama itd., imate mogućnost i rezervacije određene prostorije kako biste osigurali optimalnu popunjenost vaših uslužnih prostora.
Različiti grafički prikazi kalendara, prilagodite prikaz po svojim željama: prikaz po danu, sedmici, prikaz po zaposleniku ili prostoriji, a također je omogućeno i korištenje različitih boja i personalizacije kalendara.

Samostalni moduli PANTHEON Web Light

Cijena osnovnog paketa, PANTHEON Web Light licence sa svim funkcionalnostima je 29,14 KM + PDV mjesečno. Ukoliko je potrebno da zaposlenim dozvolite pristup samo određenim funkcionalnostima u PANTHEON Web Light-u kao što su: evidencija radnog vremena, kreiranje putnog naloga, pristup DMS-u i slično, moguće je aktivirati pojedinačne module za zaposlenog. Cijena PANTHEON Web Light modula je 4,64 KM + PDV mjesečno.

PANTHEON Web Light ćemo detaljno predstaviti na PANTHEON konferenciji. Više o konferenciji, mogućnost prijave i detaljan program na: https://konferencija.datalab.ba/program/