Novosti

Bosanskohercegovački brend koji proizvodi nosiljke za bebe Jagy Carriers od sada i na tržištu Hrvatske


Jagy Carriers je domaći brend koji proizvodi nosiljke za bebe i dodatni asortiman za nošenje beba, poput elastičnih marama ili babywearing jakni. Jagy proizvodi se u Bosni i Hercegovini mogu kupiti u svim dm marketima.

“Kriterij za plasman u dm markete su izuzetno visoki i ocjenjuju se na međunarodnom nivou. Kao domaći brend izuzetno smo ponosni što smo prepoznati od strane dm marketa, te što imamo uspješnu saradnju. U narednom periodu namjeravamo ojačati našu poziciju na BiH tržištu, te dodatno uložiti u samu promociju brenda.”, rekao je Sead Katana, direktor prodaje Jagy Carriers.

Na inozemnom tržištu proizvodi su bili dostupni isključivo putem online prodaje, a kako bi olakšali izvoz ka tržištu Europske unije, otvorena je firma sa sjedištem u Hrvatskoj. Veliki interes za Jagy Carriers nosiljkama i dodatnom opremom vlada u Italiji, Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj, Skandinaviji.

Proteklih dana je napravljen prvi izvoz ka tržištu Hrvatske, što će nam omogućiti jednostavniji i brži plasman u zemljama Europske unije. Iako je konkurencija velika i jaka, na EU tržištu možemo itekako biti konkuretni kvalitetom i cijenama. Intenzivno pregovaramo sa distributerskim kućama oko izvoza i na druga tržišta.“, rekao je Katana.

Jagy Carriers je u proteklom periodu radio na razvoju novih proizvoda. Do kraja mjeseca će predstaviti novu premium nosiljku za bebe, a koja će obogatiti trenutni asortiman bosanskohercegovačkog branda. Nosiljka omogućava tri položaja nošenja: naprijed, na boku i na leđima, a rađena je od organskog pamuka, izuzetno udobna i lagana. Nosiljka je primarno rađena za izvozna tržišta, ali će biti dostupna i u Bosni i Hercegovini putem Jagy Carriers webshopa.

Obzirom da je kompletan tim Jagy Carriers obučeni partner Trageschule (međunarodne mreže za nošenje beba), praćena su posljednja istraživanja i smjernice za sigurno i ispravno nošenje beba.