Novosti

Galenika drugu godinu uz Orea Art Market


Galenika je već drugu godinu platinasti sponzor Orea Art Marketa, jedinstvenog prodajnog sajma rukotvorina sa bosanskohercegovačkom etiketom. Ovaj jedinstveni događaj humanitarnog karaktera, održat će se po četvrti put u nedjelju 5. juna 2022., u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH.

Galenika je prepoznala važnost ovog događaja dvojako, s jedne strane kao pružanje podrške malim privrednicima i kreativcima iz BiH, a s druge strane tu je humanitarni karakter ovog događaja što za Galeniku ima posebnu važnost, jer je Galenika kompanija koja društveno odgovorno poslovanje drži na vrhu poslovnih prioriteta. Događaj već tradicionalno okuplja posjetitelje svih generacija, te bh. kreativce i male privrednike. Orea Art market nudi spoj ugodnog ambijenta sa fantastičnom ponudom ručno rađenih proizvoda, gastro ponude i odlične zabave. Ove godine posjetiteljima će svoje proizvode predstaviti ukupno 57 učesnika.

Zadovoljstvo nam je da je Galenika već drugu godinu platinasti sponzor Orea Art Marketa. Naša kompanija je u ovom događaju prepoznala partnera koji jako dobro oslikava Galenikinu misiju i viziju, te našu posvećenost društveno odgovornom poslovanju. Iznad svega duboko cijenimo humanitarni karakter ovog događaja, stoga će Galenika i ove godine podržati rad Udruženja „Srce za djecu“ jednom simboličnom donacijom, jer duboko poštujemo rad i misiju ove organizacije. Pozivam građane da nam se pridruže u nedjelju u Sarajevu i budu dio ovog jedinstvenog humanitarnog projekta“, izjavio je Naid Gubaljević, Country Manager za BiH u kompaniji Galenika.

Sav prihod od prodaje ulaznica bit će doniran Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ za potrebe Roditeljske kuće u kojoj borave roditelji sa oboljelom djecom. Pored toga, izlagači će od prodaje svojih proizvoda donirati 5% za ovu plemenitu akciju, a svi posjetioci će i na licu mjesta moći kupiti proizvode ovog udruženja, te se na njihovom štandu upoznati sa radom Roditeljske kuće.