Novosti

Đoković otvara terene pod Bosanskim piramidama


Novak Đoković će 13. jula odigrati dva meča u Visokom, u singlu i dublu, čime će zvanično biti otvoren teniski kompleks u ovom mjestu.
Odmah poslije Vimbldona, Novak Đoković će se zaputiti u Bosnu i Hercegovinu, gde će 13. jula biti specijalni gost na otvaranju dva teniska terena u Visokom.

Kako Sportal saznaje, pored njega trebalo bi da učestvuje još tenisera iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nole će odigrati dva meča, jedan u singl konkurenciji i jedan u dublu.

Za Sportal je Semir Osmanagić otkrio šta nas očekuje tog 13. jula.

Otvaramo teniski kompleks u Visokom i čitav dan će biti posvećen tenisu i kulturi. Tada će djeca kadetskog uzrasta, iz šest zemalja, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije i Makedonije, uzeti ućešće u ovom događaju. Želimo da skrenemo pažnju na tenis, želimo da popularizujemo ovaj divan sport“, rekao je Osmanagić.

Naravno, glavni gost će biti Novak Đoković.

Nole stiže, odigraće dva egzibiciona meča, jedan u singlu, jedan u dublu. Neće to biti cijeli mečevi, već po jedan set. Pored njega u pregovorima smo sa još nekim teniserima iz Hrvatske, Bosne i Srbije, ali ćemo konačan spisak učesnika znati do kraja sedmice. Želja nam je bila da egzibiciju odigraju Damir Džumhur i Novak, ali Džumhur ima problema sa pankreasom, pa moramo da vidimo u kakvom će zdravstvenom stanju biti. Takođe, kako je otvaranje odmah posle Vimbldona, moramo da sačekamo malo na odgovore igrača, jer ne znaju do kada će boraviti u Londonu“, otkriva pojedinosti Osmanagić.

Đoković redovno odlazi u piramide u Visokom gdje pronalazi mir, meditira

“Nole je čovjek koji pokazuje otvorenost i srdačnost prema svima. On je već nekoliko puta bio domaćin teniserima iz regiona u Beogradu, koji vole da dođu kod njega, budu njegovi gosti. On pomaže ljudima, ali ne priča puno o tome. Novak me je osvojio nastupom, cijenim ga i poštujem, u meni će uvinek imati podršku i prijatelja. Hvala mu što je odlučio da dođe i da otvori terene”, rekao je.

Prema riječima Osmanagića biće otvorena dva terena – jedan sa šljakom i jedan sa tvrdom podlogom.

“Tvrda podloga je ista kao i ona na kojoj će se igrati US Open, pa očekujemo da teniseri dođu na pripreme tokom ljeta. Za sve profesionalne tenisere, iznajmljivanje terena će biti besplatno. Želimo da popularizujemo tenis i da privučemo neke od najboljih igrača da treniraju u Visokom“.

Pored teniskog, 13. jula će biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program.

Biće to divan događaj na kojem će se propagirati sport i prijateljstvo između naroda. Biće organizovana i modna revija, a Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine dodijeliće nagradu Noletu za širenje olimpijskog duha, u muzičkom delu večeri biće izvedene i arije. Čeka nas divan dan i iskreno se svi radujemo“, zaključio je Osmanagić.

Biznisinfo.ba