Prvi Međunarodni sajam nekretnina u BiH 8. augusta u Sarajevu

Prvi Međunarodni sajam nekretnina u BiH 8. augusta u Sarajevu

Na prvom Međunarodnom sajmu nekretnina u Bosni i Hercegovini “Real Expo 2022” koji će biti održan u Sarajevu od 8. do 11. augusta ove godine očekuje se više od stotinu investitora iz arapskih zemalja.

Organizator sajma je kompanija Rekaz d.o.o., čiji direktor Mohammed Sherbi koje ističe da će se prvi put u BiH na jednom mjestu susresti ponuda i potražnja u sektoru nekretnina, koji posljednjih godina doživljava snažan rast i doprinosi ukupnom razvoju ekonomije u BiH.

Na sajmu se očekuje dolazak, ne samo pojedinačnih investitora, nego i predstavnika snažnih investicionih fondova.

Organizatori navode da će sajam biti početak sistemskog pristupa razvoju tržišta nekretnina što će za posljedicu imati mnogo snažniji efekat na ukupnu ekonomiju, otvaranje novih radnih mjesta i ekonomski rast.

Prema riječima direktora Sherbija, na ukupnoj površini sajma od oko 2000 m2, svi zainteresovani za sektor nekretnina u Bosni i Hercegovini okupit će se u Sarajevu pod jednim krovom.

“Real Expo 2022” pružit će jedinstvenu priliku izlagačima da plasiraju svoje proizvode i usluge, te da predstave svoje projekte zainteresovanim kupcima i investitorima iz arapskih zemalja, najavili su organizatori.

FENA

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.