Tema u fokusu

„Domavija“ u potrazi za strateškim partnerom


Domavija d. o. o. Sarajevo je kompanija koja posluje preko 20 godina na tržištu Bosne i Hercegovine. Primarna djelatnost kompanije je izrada pločastog namještaja, stolova, kuhinja, ormara po mjeri i želji kupaca. Kao posrednička kompanija, Domavija i uvozi ili prodaje tapecirani i ostali pločasti namještaj iz domaće proizvodnje kompanija koje nemaju svoje prodajno-izložbene prostore, ali i uvozi i distribuira tapecirani i pločasti namještaj koji opravdava svoju kvalitetu i finansijski je dostupan građanstvu naše zemlje.

Zadovoljstvo je oplemeniti nečiji svakodnevni prostor opremanjem enterijera“, kazao je s osmijehom Avdo Pašić, osnivač i vlasnik kompanije i dodao da je zadovoljstvo kupaca najbolji pokazatelj kvalitete poslovanja jer se samo zadovoljan kupac vraća iznova.

„Kad je čovjek mlađi ima snage raditi i pratiti trendove, a kad se nakupi iskustva onda je pristup poslovanju mnogo drugačiji i prisniji. Domavija je za nas dom iz kojeg proizlaze ideje i kvalitetni proizvodi koji kupce čine sretnima i zadovoljnima i to je kruna našeg poslovanja”.

Domavija raspolaže prostranim vlastitim kapacitetima u kojima je smještena proizvodnja i prodaja namještaja. Svoje izložbene salone imaju na Ilidži i u Rajlovcu. Glavni najveći izložbeni salon od čak 3.000 m² imaju u Bačićima, 500 m od kružnog toka (autoput – ulaz u Sarajevo).

Brend je teško očuvati u ovim zahtjevnim vremenima. Pa ipak, Domavija je opstala usprkos mnogim izazovima, negativnoj ekonomskoj situaciji u zemlji i pandemiji koronavirusa. Kompanija je ostala stabilna, likvidna i poznata kao dobar platiša. Imaju najvišu ocjenu bonitetne pouzdanosti prema podacima bonitetne agencije LRC BIS. Obaveze prema zaposlenima, državi i dobavljačima, kaže Pašić, uvijek su izmirene na vrijeme, jer je važno imati zdravo poslovno okruženje.

U potrebi za osnaživanjem poslovanja i jačanjem partnerske mreže i poslovnih kontakata, svi iz istih i sličnih djelatnosti koji imaju ambicije da se pridruže ovoj zdravoj poslovnoj sredini, da zajedno s direktorom kompanije Domavija jačaju i šire poslovanje, mogu se javiti na e-mail: [email protected] kako bi razmijenili ideje i prijedloge.

Razgovarala: Nermana Suša