Novosti

Poznati filmovi iz Open Air programa, danas počinje online prodaja ulaznica


Program Open Air 28. Sarajevo Film Festivala 12. augusta otvorit će film “Trougao tuge” švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. Ovaj film za koji Östlund potpisuje i scenarij, dobitnik je Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu.

Kako je saopćeno iz Sarajevo Film Festivala, projekcija filma “Kockar” Paula Josepha Schradera, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, bit će održana 13. augusta.

U programu Open Air je i film “Lov” Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi. Film će biti prikazan 14. augusta, a prije projekcije Mikkelsenu će biti uručeno Počasno Srce Sarajeva koje je dobio na 26. Sarajevo Film Festivalu (2020.), ali zbog okolnosti izazvanih pandemijom COVID-19 tada nije mogao prisustvovati Festivalu.

U programu Open Air su i filmovi “Good luck to you, Leo grande” Sophie Hyde, “Nakon što spasiš svijet” Jessea Eisenberga,”Tori i Lokita“, Jeana-Pierrea i Luca Dardennea, “Zalazak sunca” Michela Franca.

Festival 19. augusta zatvara svjetska premijera filma “Praznik rada” Pjera Žalice, koji će također biti prikazan u Open Air programu.

Online ulaznice su u prodaji od danas, 1. augusta od 15 sati na web stranici tickets.sff.ba i na web stranici Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba. Prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, počinje od ponedjeljka, 8. augusta od 10 sati.

Ovogodišnje 28. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će održano od 12. do 19. augusta, saopćeno je iz Pres službe SFF-a.

FENA