Novosti

Authority Partners Townhall meeting okupio konsultante na 5 kontinenata


Stalna komunikacija i evaluacija rada na svim nivoima važni su dijelovi globalne kulture Authority Partners-a, kao jedne od najuspješnijih i najprosperitetnijih IT kompanija u Bosni i Hercegovini.

Okupivši konsultante i konsultantice u Sarajevu, Santo Domingu i Istanbulu, te ostatak globalnog tima putem online platformi, nedavno održano Townhall okupljanje je bila sjajna prilika za preko 500 konsultanata i konsultantica sa pet kontinenata i iz 30 različitih zemalja svijeta da učestvuju u polugodišnjem presjeku, i direktno od menadžmenta dobiju informacije o performansu kompanije: ostvarenim rezultatima, izazovima, planovima za naredni period i očekivanim promjenama.

Ističući značaj stalnog rasta i ličnog i profesionalnog razvoja, Maja Karabeg, suosnivačica Authority Partnersa, dijeli: “Da bi Authority Partners bio tu gdje je danas, bilo je potrebno stotine IT stručnjaka koji su bili, te su i dalje dio našeg putovanja i koji su doprinijeli stvaranju AP načina poslovanja, materijaliziranog u hiljadama internih dokumenata, videa, ISO standarda, najboljih praksi i metodologija, internih i eksternih revizija i evaluacija, radionica, sastanaka i jako mnogo planiranja. Postalo je šala nešto što govorim godinama: treba nam samo još 8 mjeseci da sve “poredamo”. Svakih 8 mjeseci nađemo se u novim cipelama koje zahtijevaju dodatni rast i razvoj”.

U toku prvih pola godine Authority Partners bilježi sjajne rezultate: porast broja globalnih klijenata i prihoda, povećan i osnažen tim širom svijeta, te proširenje benefita i prilika za članove i članice šarolike AP porodice. Konstantan rast i razvoj koji nam omogućava da učestvujemo u svjetskoj ekonomiji, kreiranje izvrsnosti u svim aspektima i zadovoljstvo uposlenika i uposlenica, dio su osnovnih ciljeva.

“Kada završite srednju školu i odete na studije, izlazite iz svoje zone komfora, učite nove stvari i upoznajete nove ljude. Razmislite o tome koliko ste se lično razvili kroz ove različite interakcije. Rad u globalnoj kompaniji nije ništa drugačiji. Kontinuirano upoznajete nove ljude, učite o različitim kulturama i proširujete svoje razumijevanje drugih ljudi. Zahvaljujući tome, postajete empatičniji, steknete dodatni uvid u to kako ljudi donose odluke i postanete bolji timski igrač”, ovim povodom rekla je Amina Karić, direktorica operacija i naglasila značaj globalnog umrežavanja: “Nadam se da ćete odvojiti vrijeme i priliku da upoznate ljude s kojima radite jer je divno imati prijatelje širom svijeta”.

Authority Partners već 17 godina uspješno posluje u Bosni i Hercegovini. Od početka svog rada 2005. godine i svega nekoliko BH uposlenika i uposlenica, Authority Partners Tehnološki centar Sarajevo pružio je priliku za profesionalni rast i razvoj preko 1000 IT profesionalaca i profesionalki. Broj zaposlenih u BH trenutno čini 52% od ukupnog broja zaposlenih u AP-u.

U martu ove godine kompanija je proslavila 24 godine od početka globalnog poslovanja i osnivanja kompanije u SAD-u, i drugu godišnjicu od osnivanja AP tehnološkog centra u Istanbulu. Misija kompanije je da omogući svojim konsultantima i konsultanticama da stvaraju izvrsna tehnološka rješenja dok se razvijaju i rastu zajedno sa AP klijentima na zajedničkom putu uspjeha.

Za više informacija posjetite web stranicu Authority Partners ili zapratite kompaniju na društvenim mrežama.

Klix.ba