Novosti

Iskraemeco Sarajevo d.o.o.: Višedecenijsko iskustvo dovodi do značajnih rezultata


Višedecenijsko iskustvo i kontinuirano unaprjeđenje vlastite opreme i proizvoda kao i poštivanje standarda BAS EN/ISO 9001 i EN ISO/IEC 17020, kompaniju Iskraemeco Sarajevo d.o.o. dovode do značajnih rezultata u poslovanju. Iskraemeco iz Sarajeva među vodećim je u svojoj djelatnosti, gdje zauzima drugo mjesto na ljestvici prema ostvarenom prihodu u prošloj godini.

Direktor Mirza Softić akcenat stavlja na usavršavanje uposlenika koji čine stub kompanije, a osim toga, tu je svakako i najsavremenija oprema i usluga za kupce.

Prateći potrebe naših kupaca, Iskraemeco Sarajevo ima uspostavljenu proizvodnju pametnih elektronskih brojila za domaćinstva generacije ME162 i MT174, a koja imaju široku upotrebu kako na domaćem tako i na inotržištu, a od 2020. godine uspostavljena je i proizvodnja posljednje generacije pametnih brojila AM550 sa G3-PLC i GPRS modulima, koja našim kupcima nudi mogućnost savremenog mjerenja i upravljanja energijom”, kazao je direktor Softić.

S obzirom na to da su iza Vas godine uspješnog poslovanja, šta je to čime se možete pohvaliti?

„Definitivno se možemo pohvaliti proizvodnjom savremene generacije sistemskih brojila AM550 na principu G3 PLC i GPRS tehnologije, kao i pametnih elektronskih brojila za domaćinstva generacije ME162 i MT174; savremeno opremljenom laboratorijom za inspekciju mjernih uređaja koja je akreditovana prema zahtjevima standarda BAS EN ISO/IEC 17020:2013 kod Instituta za akreditiranje BiH te imenovana od strane Instituta za mjeriteljstvo BiH; mogućnošću naprednog inženjeringa i projektovanja u fazi implementacije i održavanja pametnih sistema; mogućnošću servisiranja svih vrsta induktivnih i elektronskih brojila električne energije, mjernih garnitura, uklopnih satova; uspješnim poslovnim rezultatima. zbog čega smo postali ponosni dobitnici priznanja bonitetne pouzdanosti”.

Planovi za budućnost

S ciljem daljeg razvoja i unaprjeđenja poslovanja u narednom periodu planiraju proširivati proizvodni program kroz uvođenje proizvodnje koncentratora AC750 za brojila AM550sa G3PLC modulima.

Prilika za mlade inženjere

Također, planiraju osnivanje tima mladih inženjera raznih profila, koji bi radili na razvoju novih proizvoda Iskraemeco d.d. Kranj, što će svakako biti novi izazov i potvrda naših nastojanja da mladim i uspješnim ljudima pružimo priliku za razvoj i napredovanje.

Kao i u dosadašnjem periodu poslovanja Iskraemeco iz Sarajeva će pratiti nove trendove u oblasti mjerenje i upravljanja energijom i nuditi najsavremenije tipove brojila i uređaja kako bi naša zemlja u ovom segmentu bila u korak sa najrazvijenijim zemljama u Evropi i svijetu.

Razgovarala: Nermana Suša