Novosti

Magoda: Turizam i sport imaju neraskidivu vezu


Turistička zajednica Kantona Sarajevo s predsjednikom Kenanom Magodom nastavlja s podrškom najznačajnijim sportskim događajima u Kantonu Sarajevo.

Povodom održavanja turnira “Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2022” – Memorijal Namik Terzimehić, Juan Antonio Samaranch i Juan Maria Tintore, predstavnicima medija obratili su se ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, predsjednik IO TK Tenis Pro 1996 Haris Kafedžić, direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić i predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda, te naša najbolja teniserka i ambasadorica brenda Visit Sarajevo Dea Herdželaš, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

“Istinski sam zahvalan uime Turističke zajednice Kantona Sarajevo organizatoru ovog događaja i za riliku da budemo dio ovog projekta koji će u narednim godinama biti još jači i snažniji. Preko dvije stotine takmičara iz dvadeset zemalja će poslati jako lijepu sliku Sarajeva jer je sport jedan od najboljih ambasadora države i grada. Želim svu sreću našim takmičarima i nadam se da će imati što bolje rezultate. Iskoristio bih ovu priliku da zaželim sreću Dei koja je jedan od ambasadora brenda Visit Sarajevo na predstojećem US Openu. Mi konstantno radimo na podršci sportu jer turizam i sport stvaraju neraskidivu vezu. Pozivam građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine da dođu i podrže turnir na kojem su nastupala neka od najvećih imena sa Balkana”, kazao je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajdnice KS.

Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2022” je teniski turnir za tenisere i teniserke do 16 godina, te prvi evropski TE teniski turnir prve jakosne kategorije na prostorima Bosne i Hercegovine, a jedini u regiji i jedan od osam turnira u Evropi. Ove godine turnir će ugostit oko 100 takmičarki i takmičara iz više od 20 evropskih zemalja.

Turnir će biti održan od 15. do 20. augusta na teniskim terenima “CRS” u Sarajevu.

FENA