Novosti

Porsche Tequipment predstavio krovni šator za dvije osobe


Porscheov krovni šator bit će raspoloživ od novembra, a moći će da se postavi na Coupé verziju modela 911, SUV-ove Macan i Cayenne, Panameru i Taycan.

Nije uobičajena slika vidjeti rasni sportski automobil s koferom na krovu, a još je rjeđe vidjeti ga s krovnim koferom koji se, kad se otvori, pretvara u prostor za boravak/spavanje.

Kako god, u Porscheovom odjelu Tequipment odlučili su da asortiman iz bogate ponude dodatne opreme prošire s krovnim šatorom koji će se moći postaviti na većinu Porscheovih modela među kojima je i 911.

U Tequipmentu kažu da za postavljanje šatora nisu obavezni uzdužni krovni nosači koji su, manje-više, postali dio standardne opreme na SUV-ovima.

Raspoloživi prostor u šatoru s integrisanim madracima (uskoro i s grijanim pokrivačima) čiji oblik asocira na izgled karoserije modela 911 dovoljan je za dvije odrasle osobe, a materijal od kojeg je napravljen može se nositi sa svim godišnjim dobima.

Šator za koji treba izdvojiti 4.980 eura bit će u prodaji od novembra, nudit će se u dvije dvobojne kombinacije i nije predviđen da se montira na GT, Cabrio i Targa verzije Porschea 911.

Klix.ba