Tema u fokusu

Sarajevski kiseljak razvija, proizvodi i na tržište plasira proizvode vrhunske kvalitete


Kompanija Sarajevski kiseljak je među najvećim proizvođačima prirodne mineralne vode i osvježavajućih pića u BiH. S tradicijom dužom od 130 godina, Sarajevski kiseljak razvija, proizvodi i na tržište plasira proizvode vrhunske kvalitete. Uspješno poslovanje omogućava kompaniji Sarajevski kiseljak da dodatno jača svoju poziciju na lokalnom tržištu i u regionu, stvarajući bolju budućnost za okruženje i društvo u kojem su potrebe i očekivanja potrošača, zaposlenih i zajednice izvor ideja za razvoj.

Sarajevski kiseljak danas posluje kao dio Grupe pića Fortenova grupe gdje su još dvije proizvodne kompanije Jamnica iz Hrvatske te Mg Mivela iz Srbije. Zahvaljujući tome grupacija u svom portfelju ima neke od najpoznatijih regionalnih brendova, kao što su: Sky, Ski, Sensation, Jamnica, Jana, Mg Mivela, Progame, Botanica, Toco…

Kompanija Sarajevski kiseljak trenutno zapošljava oko 350 ljudi i dvije godine zaredom se pozicionirala na visoko treće mjesto na listi najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini u sektoru prehrane. Najvažniji razlog ovog plasmana jeste dobar odnos prema zaposlenima, zatim pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, visoki kvalitet proizvoda i mogućnost povećanja plate.

Kompanija redovno organizira edukacije da bi dodatno razvila specifične vještine zaposlenika, a provodi i inicijative za unapređenje sigurnosti na radnom mjestu.

Pored toga provodi istraživanje korporativne klime i kulture i na temelju povratnih informacija od zaposlenika razvija projekte i inicijative. Kompanija je uvela i praksu redovnih sastanaka zaposlenika s Upravom te uspostavila mogućnost fleksibilnog radnog vremena za zaposlenike kojima priroda njihovog posla to dozvoljava.

Sarajevski kisaljak je dugogodišnji partner lokalne zajednice kroz sponzorsko-donatorske aktivnosti kojima pomaže humanitarne projekte, sportska i kulturna događanja i ustanove, znanstvene i obrazovne institucije, aktivnosti usmjerene na djecu i mlade, aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša te podršku organizacija iz svih vidova društvenog života

Kontinuiranim ulaganjem u modernizaciju i unapređenje proizvodnje, stalnim inovacijama, unapređenjem poslovnih procesa i radnih alata, implementiranjem digitalizacije te očuvanjem visokog kvaliteta proizvoda, Sarajevski kiseljak ulaže u kulturu moderne i brze kompanije koja će uspješno poslovati i sljedećih 130 godina.