Tema u fokusu

LRC BIS: Softverska rješenja kreirana po mjerama nove digitalne ere


Poslovnim informacijama o svim registrovanim bosanskohercegovačkim i regionalnim privrednicima platforma LRC Business Intelligence Systema snabdijeva pravna lica već 22 godine. Dugogodišnje iskustvo u radu donijelo je preko 6.000 zadovoljnih klijenata, odnosno korisnika baze LRC podataka. Riječ je o dugoročnim i pouzdanim podacima koje plasiraju u pet različitih država preuzimajući ih od nadležnih državnih institucija.

,,Glavni izvori poslovnih informacija LRC-a su entitetske institucije FIA i APIF, Poreska uprava Brčko distrikta i Centralna banka BiH. Pratimo sve javno dostupne portale, sudske registre i prikupljamo informacije koju mogu biti od velike koristi pravnim licima u svakodnevnom poslovanju”, rekla je Jadranka Kuljanin, generalna direktorica bonitetne agencije LRC. Na taj način informacijama je data kredibilnost, a klijentima osiguran potpun, pregledan i svakodnevno ažuriran uvid u tržište Bosne i Hercegovine i regije, gdje ova kompanija i djeluje.

Prema riječima direktorice Kuljanin, ono po čemu je kompanija LRC BIS prepoznatljiva i po čemu se njen rad izdvaja od ostalih koje se bave istim ili sličnim poslovima jeste to što je nosilac titule pionira u oblasti digitalizacije koja je od samo početka išla uporedo sa povećanjem broja dostupnih pokazatelja rada i rezultata kompanija. ,,Još 2003. godine smo uspostavili prvi online sistem razmjene informacija i bili smo prvi ekonomski registar za cjelokupno tržište BiH i regije. Uspostavili smo novi model poslovanja i omogućili lakši pristup svim potrebnim podacima kako bi kompanije sigurnije poslovale“, istakla je.

LRC BIS kompanija poznata je još od 2000. godine, a zadovoljni klijenti i danas je čine sve prepoznatljivijom. ,,Platforma koju LRC nudi je nama osnovna baza podataka koju koristimo da pratimo bonitet naših firmi i sva ekonomska kretanja. Smatramo da je LRC platforma trenutno najbolja platforma u Bosni i Hercegovini i veoma smo zadovoljni onim što nam LRC pruža”, rekao je načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović prilikom ovogodišnje dodjele priznanja Kruna razvoja privrede ovoj općini.

Platformu LRC BIS-a koriste mala, srednja i velika preduzeća, samostalni poduzetnici, ministarstva, općine i banke, što je dokaz da je prilagođena svim segmentima poslovanja i različitim potrebama klijenata. Njenu pouzdanost opravdava procenat od 80% banaka koje je koriste, dok su njena kredibilnost i dostupnost opravdane svakodnevnim ažuriranjem podataka pa se situacija sa postojećim i potencijalnim kupcima možete vidjeti u svakom momentu.

Lepeza usluga obuhvata analizu kompanija, industrija, njihovu komparaciju, uvid u bonitetne izvještaje privrednika iz BiH i regije, direktni marketing, akviziciju klijenata i još mnogo, mnogo toga što vas može staviti na listu najbolje rangiranih u godini, pomoći vam da pronađete nove kupce i zadržite postojeće.

Zadovoljstvo saradnjom nisu krili ni iz Gradske uprave Gradačca. Više o tome govorio je gradonačelnik Edis Dervišagić:

,,Podaci LRC-a omogućavaju i nama i lokalnoj administraciji rješenje problema, razvoj strategija, planskih dokumenata, ali nam daje i neophodne informacije pri kontaktima sa inozemnim kompanijama. Saradnja s LRC-om je izuzetno bitna i više puta je dala određene rezultate kada je rad gradske administracije i saradnja s privrednicima u pitanju.”

Softverska rješenja kreirana po mjerama nove digitalne ere omogućavaju objektivan i nepristrasan pristup detaljnim analizama a, kako je gradonačelnik Dervišagić rekao, i ostvarenje kontakata unutar i van granica Bosne i Hercegovine. Osim putem softvera, tim LRC BIS-a vam donosi i “face-to-face” informacije svakodnevnim prisustvom na terenu u bilo kojem gradu Bosne i Hercegovine.

,,Mi smo kreirali posebnu kulturu i etiku, prema kojoj smo uvijek dostupni, pristupačni, susretljivi, odgovorno pristupamo svakom pojedinačnom klijentu i svakodnevno postavljamo standarde u upoznavanju mjesta na kojem radimo i kompanije koju predstavljamo”, naglasila je direktorica Kuljanin, dodavši da niti jedan klijent ne smije biti ispod broja 1 na listi prioriteta.

Da je to zaista tako potvrdio je i Dario Banduka, Credit Manager kompanije Phoenix Pharm d. o. o.: ,,Uvijek se možemo osloniti na LRC kao pouzdanog partnera. Sve pohvale za tu saradnju, a posebno moram da spomenem i istaknem susretljivost i ljubaznost zaposlenih. Pored navedenog, spomenuću i brzinu rješavanja otvorenih pitanja u koju smo se uvjerili u proteklom periodu, a što nam mnogo znači u samom poslovanju.”

Doprinos bh. i regionalnoj privredi LRC BIS daje svakodnevno nastojeći da pomoću sigurnih, provjerenih i detaljnih informacija slavljenje rezultata postane dio svakodnevnice kompanija.

Piše: Benisa Bibuljica, Product Marketing Officer kompanije LRC d. o. o. Sarajevo