Novosti

Sa novijm A321neo Wizz Air jača svoju poziciju najvećeg operatera ovog tipa aviona u Evropi


Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, proslavila je dolazak svog 170. Airbus aviona, koji će pojačati operacije sa Međunarodnog aerodroma u Kataniji.

Wizz Air upravlja flotom ultramodernih aviona porodice Airbus A320, a dolaskom novog A321neo aviona, aviokompanija jača svoju poziciju najvećeg operatera ovog tipa aviona u Evropi. Novi Airbus A321neo, koji se pridružuje floti Wizz Aira, uključuje najnovije tehnologije u avijaciji i nudi značajne prednosti za okoliš, sa skoro 50% smanjenjem otiska buke, smanjenjem potrošnje goriva za 20% i smanjenjem emisije azotnih oksida za 50%. Ultramoderna i efikasna flota Wizz Aira jedna je od najmlađih na svijetu, sa prosječnom starošću od 4,6 godina.

Wizz Air je ponosan na to što ima najnižu emisiju CO2 po putničkom kilometru u Evropi i posvećen je daljem smanjenju emisije CO2 za 25% do 2030. godine. Wizz Air ima najveću samostalnu knjigu narudžbi na svijetu od preko 370 najsavremenijih Airbusa aviona, koji će pomoći aviokompaniji da ispuni svoje ciljeve održivosti.

Owain Jones, direktor razvoja u Wizz Airu, rekao je: „Trenutno smo najveći operater aviona A321neo u Evropi. Naša knjiga narudžbi potaknut će i rast i brzo obnavljanje flote, održavajući prosječnu starost flote Wizz Aira kao jedne od najmlađih među velikim aviokompanijama. S obzirom na to da Wizz Air nastavlja s isporukom novih aviona, to znači da će više putnika nego ikada prije moći putovati preko naše mreže do nekih od najuzbudljivijih destinacija.”