Tema u fokusu

HTL naglasak stavlja na kvalitet usluga, ali i na brigu o uposlenicima


Kompaniju HTL d.o.o. sa sjedištem u Sarajevu osnovala je 2007. godine kompanija Novomatic (Austrian Gaming Industries GmbH). Prije samog osnivanja, Novomatic je sklopio ugovor o partnerstvu sa Lutrijom BiH, prema kojem Novomatic, preko svoje kćerke firme HTL d.o.o., uvozi i servisira aparate za igre na sreću, dok Lutrija organizuje, to jeste priređuje, igre na sreću.

Trenutno, u saradnji sa Lutrijom BiH, firma HTL ima 1.500 aparata za igre na sreću širom Federacije BiH.

„U periodu od 2013. do 2015. godine kupujemo tri firme na teritoriji Federacije BiH, regije Mostar, Tuzla i Zenica čija djelatnost je priređivanje igara na sreću. Kćerka firme posluje pod Novomatic brendom Admiral na 20 lokacija. Admiral je prepoznatljiv brend u svijetu zabave koji nudi jedinstvenu kvalitetu usluge u industriji igara na sreću, pri tome promovišući odgovorno igranje i zaštitu igrača. Admiral posluje pod motom korporacije, kojoj pripada“, kazao je za Poslovne novine direktor HTL-a Janusz Cieplowski.

Cieplowski kaže i kako su naglasak stavili na kvalitet svojih usluga i proizvoda, gdje nastoje slijediti najviše standarde u poslovanju. Glavni aduti po kojima se ističu su briga za uposlenike, što uključuje usavršavanje i edukaciju uposlenika, ugodnu radnu atmosferu, kontinuirano ulaganje u visoke standarde u svim segmentima poslovanja, te razvoj odnosa s poslovnim partnerima i klijentima.

„Naš uspjeh leži u zadovoljstvu naših klijenata kao rezultat inovativnih ideja i igara u kombinaciji s najnovijom tehnologijom i vrhunskim uslugama čime našim gostima pružamo zabavu koju prati inicijativa, entuzijazam i profesionalnost naših zaposlenika“, ističe Cieplowski.

HTL d.o.o. uvozi aparate za igre na sreću (slot aparate) i rulete, software, opremu kao i originalne rezervne dijelove za aparate od svoje matične firme Novomatic iz Austrije. HTL d.o.o. popravlja i servisira rad Novomatic aparata na teritoriji Federacije, a također ih uvezuje u jedinstven elektronski kontrolni sistem.

„Zahtjevi Lutrije određuju naše poslovanje. Trenutno u HTL-u i u našim kćerkama firmama zapošljavamo oko 200 ljudi i ako okolnosti budu dozvoljavale želimo nastaviti rastući trend. Klijenti nam vjeruju jer pouzdano i kvalitetno obavljamo svoj posao, imamo dobru saradnju sa klijentima i saradnicima, a svakako i zbog toga jer pripadamo grupaciji koja se ozbiljno bavi svojim poslom“, zaključio je Cieplowski.

Piše: Minela Pamuk