Investicije

U Kreševu svečano otvoren hotel Adriale


Na prekrasnoj lokaciji u blizini rijeke Kreševčice, danas je u Kreševu otvoren hotel Adriale.

Pružajući kombinaciju komfora i luksuza u samom okruženju prirode, ovaj hotel donijet će brojne sadržaje i značajno obogatiti turističko-ugostiteljsku ponudu Kreševa, te dodatno osnažiti ekonomski rast ove vrlo perspektivne ekonomske regije. Svečanom otvorenju prisustvovale su brojne zvanice iz poslovnog, političkog i javnog života, te predstavnici medija.

Direktorica Hotela Adriale, Jelena Čalaga Tolo tijekom svog obraćanja istakla kako je večerašnji događaj rezultat vizije i predanog rada cijelog tima zajedno sa lokalnom zajednicom, kako bi Kreševo dobilo svoj prvi hotel u punom sjaju i kapacitetu kakav zaslužuju građani i svi gosti koji posjete ovu općinu.

Osnovu poslovanja u prvoj fazi će činiti poslovni gosti, a u budućem periodu namjera nam je u suradnji sa općinom i lokalnom zajednicom formirati i ponuditi javnosti i veći broj izleta i ekskurzija kako bi naši gosti uživali u onome po čemu je Kreševo poznato a to je prekrasna priroda,stoljetna kultura i tradicija kreševskih kovača i zanatlija, plemenite stijene i rudama bogata gorja, te prekrasni muzej franjevačkog samostana, sa ciljem da upravo ta bogatstva predstavimo široj javnosti“, istakla je Jelena tokom obraćanja te dodala kakao je su uvjereni da Kreševo može ponuditi današnjim putnicima, kulturnim istraživanima i tražiteljima iskustva, doživljaj i uspomenu vrijednu posjete.

Hotel Adriale je po svojoj kategorizaciji hotel sa 4 zvjezdice, raspolaže sa 19 luksuzno opremljenih smještajnih jedinca, od toga 17 soba i 2 apartmana. Gostima je na raspolaganju su Spa centar sa masažnom kadom i finskom saunom, što zasigurno čini veliku diferencijaciju u ponudi, a u suradnji sa partnerima iz lokalne zajednice gosti će imati i mogućnost korištenja kozmetičkih usluga,masaže te fitnes centra u blizini hotela. U sklopu hotela nalazi se konferencijska dvorana, kapaciteta 60 sjedećih mjesta, sa pripadajućom terasom pogodna za održavanje seminara, radnih sastanaka i prezentacija ali i organiziranje privatnih proslava u intimnom okruženju.

A la carte restoran Regius (lat. kraljevski) nudi bogatu ponudu domaće i internacionalne kuhinje, i u skladu sa svojim nazivom obećava kraljevsku gozbu u prekrasnom prirodnom okruženju. Kreševo sa svojim brojim prirodnim ljepotama, bogatom povjiešću i kulturom te povoljnom lokacijom čini ogroman potencijal za turistički i ekonomski razvoj. Ova općina udaljena je samo 30 minuta vožnje od sarajevskog aerodroma, u neposrednoj blizini brojnih turističkih atrakcija kao što su visočke piramide, svetište u Deževicama, slapovi Kozice u Fojnici i brojni drugi sadržaji.

Tokom svog obraćanja načelnik ove općine Renato Pejak govorio je o bogatom kulturnom i historijskom naslijeđu Kreševa, te se zahvalio investitorima Adriale Living koju na ovaj način značajno upotpunili turističko-ugostiteljsku ponudu ovog grada.

Hotel Adriale je spoj modernog i tradicionalnog, savršen prikaz onog što Kreševo jeste, moderna gospodarska općina sa višestoljetnom tradicijom.

Više informacija o ponudi i sadržajima hotela potražite na www.hoteladriale.com ili pozovite direktno na broj telefona +387 (0) 30 806 789.