Novosti

CFMOTO predstavio nove ATV modele X4 i X5: Još bolji i jednako pristupačni


Dinamičkom premijerom na Bjelašnici kompanija CFMOTO je zvanično uvela svoje najpopularnije ATV modele posljednje generacije te ih predstavila medijima i klijentima na zanimljivom poligonu.

Marka CFMOTO postoji već 33 godine i broji preko 4.800 zaposlenih, dok je u Bosni i Hercegovini zastupa kompanija Guevara BH d.o.o. koja je osnova u Banjoj Luci još 2011. godine. Ova kompanija u našoj zemlji ima dvije poslovne jedinice, one u Banjoj Luci i Sarajevu kao i prodajno mjesto u Širokom Brijegu, dok je za 2023. godinu planirano širenje prodajne i servisne mreže.

Za ovu godinu CFMOTO u Bosni i Hercegovini ima za cilj prodaju oko 400 primjeraka vozila iz četiri različita segmenta, i to ATV, UTV i SSV vozila kao i motocikala.

Osnova ponude i s razlogom najpopularniji izbor

Sa poboljšanjima u skoro svakom segmentu vozila, nova generacija CFORCE 450 i CFORCE 520 modela donosi još više mogućnosti u CFMOTO ATV segment.

Obogaćeni najnovijom tehnologijom novi CFORCE 450 i CFORCE 520 donose novosti koje im daju više korisnih performansi nego ikad prije. Tako sada oba ova modela imaju značajno manji radijus okretanja, jači ram ali i ovjes koji ima veći hod i udobnost, dok su uz povećanu nosivost novi CFORCE 450 i CFORCE 520 spremni i za najteže zadatke, ali i za zabavu kada se posao završi.

Tako su nam iz CFMOTO istakli da su u suštini samo pogonski agregati ostali isti kao na prethodnim modelima, dok je svaki segment značajno unaprijeđen. Tako su oba modela jači nego ikada sa više od 1.350 lb vučnog kapaciteta, dok je jedna od najvećih prednosti novog modela za 25% smanjen radijus okretanja čime se značajno unaprijedila okretnost ovih modela, a što je bila zamjerka za njihove prethodnike.

Također, CFORCE 450 i CFORCE 520 imaju i čak 50% veću nosivost na prednjoj i zadnjoj tovarnoj ploči, dok su vozne osobine bolje i zahvaljujući 30% jačem i 10% lakšem okviru ovog ATV vozila.

Također, svi koji uvijek žele više autonomije biće zadovoljni kada čuju da je na novim modelima rezervoar za gorivo povećan za nemalih 21 odsto u odnosu na prethodnike.

CFORCE X4 – moderan, sposoban i pristupačan

 

CFMOTO je modelom CFORCE 450 odgovorio na zahtjev tržišta za modernim, pristupačnim, sposobnim i upravljivim vozilom srednje klase i izrađenim kvalitetno.

Njegov kvalitet počinje od izuzetno izdržljivog čeličnog rama kao osnove koja je uparena sa dokazanim jednocilindričnim i vodom hlađenim agregatom kao i CVT mjenjačem.

Snažan i pouzdan motor od 400 ccm radne zapremine, izuzetno komforan ovjes, četiri hidraulične disk kočnice, gume prečnika 25 inča uz moderne aluminijumske felge, upotpunjeni su velikim vučnim kapacitetom zahvaljujući čemu ovaj CFORCE model nudi komfor, opremu i vozne osobine koje druge marke nude u višim klasama ATV vozila.

CFMOTO CFORCE X4 u Bosni i Hercegovini dostupan je po cijeni već od 13.085 KM.

CFORCE X5 – više snage i više sposobnosti

Agregat od 495 ccm radne zapremine daje više snage i više mogućnosti ovoj inače veoma sposobnoj platformi.

Potpomognut EPS servo upravljačem kao opcijom, većim obrtnim momentom i premium dodacima, poput RIDEVISION LED svjetala, dostignut je visok nivo kvaliteta i sposobnosti u ovom segmentu.

CFMOTO CFORCE X5 u Bosni i Hercegovini dostupan je po cijeni već od 14.062 KM.

Ono u što smo se uvjerili i praktično na poligonu koji je pripremio CFMOTO, je da su CFORCE X4 i X5 zaista vrlo ugodni i jednostavni a upravljanje, te za razliku od ATV vozila koje smo do sada imali priliku isprobati evidentno nude najniži nivo vibracija u svojoj klasi.

Tokom dugih-višesatnih vožnji ili rada, velike vibracije vozila znaju da izazovu umor. CFORCE 450 i 520 imaju najniže vibracije u svojoj klasi u cijelom opsegu obrtaja (ovo se odnosi na vibracije izmjerene na rukohvatima, sjedištu i nogostupima).

Nova “rider frendly” ergonomija pozicionira upravljač više i bliže vozaču. Niže pozicionirana nožna kočnica omogućava udobniji i po potrebi agresivniji položaj vozača. Također, novodizajnirani rezervoar goriva je sužen kako bi bolje odgovarao ergonomiji vozača, bez obzira da li je u sjedećoj ili stojećoj poziciji tokom vožnje, ujedno pružajući više prostora za noge.

Ono što je očito već pri prvom sjedanju na nove modele su vrlo ugodna i izdašna sjedišta koja su dobila novi pjenasti materijal. Debljina pjenastog sloja je povećana za 40%, a povećana je i širina sjedišta kao i debljina pjenastog sloja u naslonu.

CFMOTO je oišao korak dalje u ponudi ATV-a u ovom cjenovnom rangu i opremanjem ovih modela vrlo preglednim i naprednim LCD ekranom od 3,5 inča sa potpuno novim korisničkim interfejsom i prikazom najvažnijih informacija uz poboljšanu vidljivost, dok je model X5 dobio zaista ugodan 5-inčni displej sa pozadinskim osvjetljenjem na cijeloj površini displeja koja omogućuje odličnu vidljivost u svim uslovima, što opet kod drugih marki nije moguće dobiti niti na skupljim modelima.

Očito je da CFMOTO odlično osluškuje puls i potrebe svojih kupaca, te da sa ovakvim pristupom ponude modernih i sposobnih ATV vozila namjerava ostati najprodavanija marka u ovom segmentu kako u našoj zemlji tako i u regiji. Više informacija o novim i aktuelnim modelima CFMOTO možete dobiti na prodajnim mjestima i internet stranici ove marke u BiH.

Klix/PN