Kolačići i privatnost

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našem sajtu, analizirali promet i prilagodili sadržaj. Klikom na "Prihvati sve" pristajete na korištenje svih kolačića. Saznajte više

PočetnaIndustrija,NovostiFestival čokolade: Opatija za vikend postaje najslađe mjesto na svijetu

Festival čokolade: Opatija za vikend postaje najslađe mjesto na svijetu

AUTOR:Poslovne novine
13.11.2022
Festival čokolade: Opatija za vikend postaje najslađe mjesto na svijetu
Festival čokolade u Opatiji održat će se od 11. do 13. novembra i u svom 16. izdanju hiljadama posjetilaca predstaviti ovu svima omiljenu deliciju u nevjerojatnim okusima, oblicima i kreacijama.Tridesetak izlagača, "craft" proizvođača čokolade iz Hrvatske, Slovenije i Srbije predstavilo je svoje jedinstvene slatke delicije, a ponudu su obogatili i OPG-ovi koji su čokoladu povezali s nizom različitih proizvoda. Uz brojne domaće posjetitelje, najslađa opatijska manifestacija privukla je i grupe stranih gostiju iz Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, čitave Hrvatske i brojnih drugih tržišta.Šesnaesto izdanje Festivala čokolade ove se godine održava u nešto ranijem terminu, a zanimljiv program i iznimna ponuda sjajan su uvod u skori početak adventskih zbivanja"Raniji termin pokazao se kao "pun pogodak", jer se - uz lijepo vrijeme, ali i kampanje koje kontinuirano provodimo na stranim tržištima, a koje su dale odličan rezultat - Festival čokolade potvrdio kao atraktivan motiv za dolazak stranih gostiju. Imali smo organizirane grupe iz Austrije, Njemačke, Hrvatske i drugih tržišta, ali i brojne individualne posjetitelje. Naravno, velik interes za čokoladnim delicijama i popratnim programom vlada i u našoj regiji, pa smo iznimno zadovoljni odazivom na festival", kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.Uz Gervais kao "čokoladnu bazu" manifestacije, tokom tri dana programa čitava Opatija živi u znaku ove svima omiljene namirnice. Ugostitelji i hotelijeri uključili su se prigodnim ponudama i zanimljivim jelima, a čokolada je izašla i izvan gastronomskih okvira i „umiješala“ se i u wellness programe, kao i u modu. Dokazuje to akademska kiparica Georgette Yvette Ponte koja u Gervaisu od oko pet kilograma čokolade izrađuje haljinu koju će posljednjeg dana programa i odjenuti (u 17:00 sati).Čitavu ponudu prati i zanimljiv glazbeni program, radionice, izložbe i edukacije. Festival čokolade traje do nedjelje, 13. noovembra, izvještava Radio Labin.