Investicije

Baupartner gradi veliki proizvodni pogon za njemačkog giganta


Jučer je u prostorijama Mahle Elektric Drives Bosnia u Laktašima je potpisan ugovor za izgradnju proizvodno-poslovnog objekta njemačkog giganta Mahle na lokaciji industrijska zona Aleksandrovac u Laktašima.
Objekat je površine 30.000,00 m2 a gradit će se na lokaciji površine 65.000,00 m2.

Baupartner je ujedno i projektant ovog objekta gdje je njihov projektni tim zajedno sa partnerima Klaus Lehmann Gračanica i Alfaterm Mostar uspio odgovoriti svim zahtjevima koji su postavljeni od strane investitora.

Posebno smo ponosni jer smo posao uspjeli dobiti u veoma žestokoj međunarodnoj konkurenciji i ovaj posao nam daje za pravo da kažemo da je Baupartner postao lider u izgradnji industrijskih objekata u BiH pa i regionu – kažu u Baupartneru.

Bez obzira na turbulentnu godinu punu neizvjesnosti i kriza možemo reći da je ovo za nas najuspješnija godina. Pored domaćeg BiH tržišta gdje radimo skoro sve veće investicije od kojih su najpoznatije za firme Bingo, TPDC Rajlovac, Union foods, Azel France uspjeli smo u ovoj godini završiti i veliki objekat za firmu Bosch u Sloveniji a u Hrvatskoj smo izgradili I gradimo veliki broj ozbiljnih objekata u Zaprešiću, Rijeci, Samoboru, čije ukupne površine iznose preko 180.000,00 m2, navode u ovoj bh. kompaniji.

Konstantno investiranje u proširenje proizvodnih pogona i opremu te edukacija uposlenih i profesionalan odnos prema kupcima su rezultirali da već sada imamo ugovoreno preko 120 miliona KM poslova što je više nego duplo od planiranog.