Auto

BMW ulaže 1,4 milijarde dolara u projekt proizvodnje baterija u Kini


Zajedničko ulaganje BMW grupe u Kini, BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA), uložit će 10 milijardi juana (oko 1,4 milijarde američkih dolara) u novi projekt proizvodnje baterija u sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Liaoning.

Svečanost povodom potpisivanja projekta održana je u petak u Shenyangu, glavnom gradu Liaoninga. Potpisanim ugovorom BBA će proširiti proizvodne kapacitete baterija u svojoj proizvodnoj bazi u Shenyangu.

“Potpisivanje ugovora o ulaganju ne samo da pokazuje naše povjerenje u dugoročne izglede kineskog tržišta, već također naglašava naše čvrsto uvjerenje da poslovanje veze će nastaviti graditi mostove između Kine i Njemačke.” , rekao je predsjednik i izvršni direktor BMW-a za Kinu Jochen Gohler.

Franz Dekker, predsjednik i glavni izvršni direktor BBA, također je istaknuo da je ulaganje “ključni sljedeći korak” u BMW-ovoj strategiji e-mobilnosti u Kini .

Nova investicija slijedi fazu opsežnih nadogradnji u proizvodnoj bazi BMW-a u Shenyangu, uključujući otvaranje tvornice vrijedne 15 milijardi juana u lipnju. Shenyang je najveća proizvodna baza BMW grupe na svijetu. Ukupan broj zaposlenika BMW Grupe u Kini premašio je 28.000.

Izvor: seebiz.eu