Novosti

Ljevnaić: Gosti na Jahorini “nikada neće plaćati snijeg


U medijima se pojavila vijest da će skijaši na Jahorini “plaćati snijeg”, a povodom toga se oglasio direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić koji je istakao da se radi o dezinformacijama.

Radi se o apsolutnoj neistini i koristim ovu prilku da demantujem vijest da će gosti na Jahorini plaćati snijeg. Naš cilj kada smo došli prije 5 godina jeste bio prije svega da oživimo Jahorinu i da vrati stari Olimpijski sjaj u čemu smo uspjeli. Ipak, naš osnovni motiv i prioritet svega što radimo su ljudi. Ideja je da zaposlimo čitav ovaj kraj, da pokrenemo privredu i da zaposlenima, ljudima koji ovde žive povećamo primanja i zarade. Naši ljudi ne treba da idu u inostranstvo, nego da im se u skladu sa trendom povećavaju i primanja. Da bi Olimpijski centar Jahorina pozitivno poslovao i da bi se sve te investicije vratile bankama, da bismo pokrenuli projekat gondole Pale Jahorina neophodno je da kroz zakon o Olimpijskom centru Jahorina napravimo jedan sistem. Sistem koji će biti na zdravim nogama i koji će biti samoodrživ, jer tako funkcioniše u cijelom svijetu. Mogu slobodno reći da su nastale zlonamjerne tvrdnje ljudi, tajkuna koji su navikli da ulažu samo u “svoje dvorište” i koji su navikli da samo uzimaju od Olimpijskog centra Jahorina. Ovim naknadama koje su skroz logične isključivo bi odluku o tome gdje će se raspoređivali donosili svi zajedno od hotelijera, predstavnika vikend kuća, Olimpijskog centra Jahorina i lokalnih samouprava. Taj novac bi se ponovo ulagao u Jahorini, da svake godine bude sve bolja. Nažalost nekim ljudima ne odgovara sistem, to je suština. Nikada skijaš neće plaćati snijeg na Jahorini i nikada na Jahorini neće biti neki nenormalni zahtjevi jednostavno je cilj da postoji sistem. Treba u prvi plan staviti radnike a ne ljude koji imaju milione i treba u prvi plan staviti sistem kojim će se vratiti ulaganja Vladi Republike Srpske jer je ona ovdje najviše ulagala i da se napravi jedan red da ne odlučuju pojedinci nego zakon i sistem”, navedeno je u saopštenju.

Ljevnaić je dodao i da je nejasno kako se pojavila dezinformacija u medijima s obzirom da je tek formirana radna grupa.

“Radna grupa se prvi put sastaje tek sutra, studiju o uvođenju takse je radio profesor sa ekonomskog fakulteta iz Banjaluke kao i pravnu i ekonomsku analizu. Sve će to biti sutra predmet rasprave na radnoj grupi a već su izašle informacije sa lošom namjerom da se možda pokvari sezona ali to je nemoguće jer je Jahorina rasprodata za ovu sezonu. Ne trebaju nam takve dezinformacije koje šire pojedinci koji su navikli da se pitaju za sve, da ulažu samo u svoje dvorište a ne za opšti interes i to ne govorim samo o radnicima Olimpijskog centra Jahorina nego o svim radnicima zaposlenim u oblasti turizma. Treba da napredujemo i finansijski i sa znanjem. Moramo ulagati u radnike u ljude, da prije svega imamo znanje i da znanjem pobjeđujemo i tek onda ćemo uspjeti”, dodao je Ljevnaić.