Novosti

TikTok Masterclass: Otkrijte moć najbrže rastuće mreže na svijetu


Društvene mreže dio su naših života već godinama. Neke su stalno tu, a neke se mijenjaju – budu aktuelne određeno vrijeme i onda odu u zaborav. Jedna od najnovijih mreža koja je, slobodno možemo reći, zaludjela planetu je TikTok. Da li je to mreža kojoj je određen rok trajanja ili će ona ostati još dugo s nama, to ne znamo, ali znamo da je trend rasta broja korisnika ove mreže u odnosu na sve ostale nevjerovatan.

TikTok nije mreža za djecu

Iako je ta mreža u početku bila najzanimljivija djeci, gdje su učili različite plesne pokrete i zabavljali se uz zanimljive i smiješne snimke, danas je TikTok prerastao u nešto mnogo veće pa bi se moglo slobodno reći kako su djeca sada među onim malobrojnijim korisnicima.

Ne postoji više dobna granica pa TikTok koriste svi – od 7 do 77. Ono što je zanimljivo jeste da su i brojne kompanije u svijetu prepoznale značaj i mogućnosti koje im TikTok kao mreža i kanal komuniciranja može donijeti, pa su ovu mrežu počeli koristiti za oglašavanje koje im je vrlo brzo donijelo nevjerovatne rezultate.

Iako uvijek malo kasni, Bosna i Hercegovina ipak se trudi da prati najnovije trendove, a tako je i sa TikTokom. Tako su pojedine kompanije već prepoznale mogućnosti oglašavanja na ovoj društvenoj mreži, koja je četvrta najefikasnija platforma u marketingu, odmah iza Instagrama, Facebooka i YouTubea.

Upravo zbog toga agencija Represent Communications, nakon uspješno održanog u Banjoj Luci, i u Sarajevu organizuje TikTok Masterclass, koji će polaznike upoznati sa ovom platformom, njenim mogućnostima i algoritmom, te im omogućiti da u potpunosti ovladaju trenutno najpopularnijom platformom na svijetu, te da kreiraju autentične i prepoznatljive tiktokove koji postaju viralni.

„Mi u Representu se trudimo maksimalno pratiti aktuelne svjetske trendove. TikTok je trenutno jedna od najbrže rastućih društvenih mreža sa nevjerovatnim organskim rezultatima za sadržaje koji se plasiraju. Kako bismo na vrijeme bili spremni za promjene koje nam online tehnologije i platforme donose, odlučili smo se organizovati ovaj dvodnevni trening za predstavnike kompanija, ali i pojedinaca koji imaju ili pokreću vlastiti biznis i žele postati dio globalnog trenda zvanog TikTok. Učesnici će kroz dva dana proći teoretski dio, naučiti kako kreirati sadržaje, pratiti analitiku i optimizirati objave u skladu sa rezultatima, te uz superviziju edukatora kreirati okvirne strategije za svoje kompanije/biznise“, kazao je Đenan Ćosović, voditelj digitalnog odjela u sarajevskoj kancelariji agencije Represent Communications.

Svaki polaznik će po završetku edukacije imati spremnu strategiju nastupa svog brenda na TikToku, koju je samo potrebno implementirati u dosadašnju promociju.

U čemu kompanije najčešće griješe na TikToku

TikTok Masterclass je namijenjen svima koji se bave digitalom ili razvijaju sopstveni biznis, ali nisu sigurni kako da se predstave na ovoj platformi i dopru do svoje ciljne grupe.

„U moć TikToka uvjerili smo se i u dosadašnjem radu sa klijentima. Trenutno za više od 10 kompanija na mjesečnom nivou kreiramo preko 300 videa koji svakodnevno bilježe stotine hiljada pregleda. Međutim, ova mreža će tek doživjeti ekspanziju onog trenutka kada uvede mogućnost otvaranja linka direktno sa videa. Tada će svi oni koji imaju online shopove ili posluju online imati ogromnu prednost i vidljivost na tržištu. Iz dana u dan vidimo sve veći broj kompanija koje kreiraju sadržaj za TikTok, međutim najčešća greška je kreiranje video reklama, a ne TikTokova. Sadržaj na TikToku mora biti prilagođen upravo toj mreži. Na Masterclassu ćemo razbiti sve predrasude o TikToku, ali ćemo i naučiti kako da kreiramo sadržaj koji publika i algoritam vole. Zato spremni izađite na TikTok i iskoristite moć ove mreže“, kazao je Danijel Petrović iz banjalučke kancelarije agencije Represent Communications BiH.

Pohađanjem TikTok Masterclassa dobijate:

  • Znanje o tehničkim aspektima TikToka kao aplikacije
  • Svijest o važnosti promocije brenda na Tik Toku
  • Poznavanje načina rada TikTok algoritma koji će vaš video odvesti na „For you“ stranicu
  • Realno iskustvo kako da kreirate originalan video, ispričate svoju priču i izgradite publiku
  • Upoznavanje sa alatima za kreiranje tiktokova – snimanje i montaža videa
  • Uvjerenje o uspješno završenoj edukaciji.

Masterclass se održava 9. i 10. decembra 2022. godine u Sarajevu, a ukoliko još uvijek niste, prijaviti se možete popunjavajući prijavni obrazac ili na broj telefona 033/878-727.