Novosti

Bogatija ponuda na planinama ove godine


Na Igmanu i Bjelašnici zimska sezona, na radost svih ljubitelja skijanja i snježnih čarolija, zvanično počinje 10. decembra. Na Bjelašnici očekuju možda i najbolju zimsku sezonu do sada.

Ove sezone planiramo povećati kapacitet samog skijališta za nekih hiljadu novih skijaša po satu. Već imamo završeno dosta projekata, kao sto je snowboard park. Imamo interes naših korisnika vec pa sigurno da cemo krenuti ranije“, kaže Aldin Smajkan rukovodilac marketinga i prodaje u JP “ZOI ’84”.

U predstojećoj sezoni cijena dnevne karte na Bjelašnici za djecu iznosiće 28 maraka, a za odrasle 42 KM. Otvorena je mogućnost kupovine karata putem interneta u cilju izbjegavanja redova na ski-kasama.

Nova zimska sezona na Jahorini koja počinje 1. decembra. Novina za skijaše – Uz skikartu sa Jahorine dobijaju gratis skijanje u Sloveniji. I Jahorinski hotelijeri spremni su za turiste.

To je za nas veliko priznanje i za skijaše jedna velika nagrada koju dobijaju gratis kupovinom našeg ski passa, a takav sporazum imamo i sa skijalistima Crne Gore. To je samo jedan od koraka ka viziji da jedan ski pass važi u čitavoj bivšoj Jugoslaviji“, kaže Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Već sada smo na otprilike 60 posto prodatih smještajnih kapaciteta kada je cijela zimska sezona u pitanju. Prateći dugoročnu prognozu izgled da će i situacija sa snijegom biti na odličnom nivou“, kaže Nemanja Vučetić, potpredsjednik Udruženja hotelijera Jahorina.

Olimpijski centar „Jahorina“ i ove godine investirao je u infrastrukturu, fokusirajući na nove staze sa veznim putevima, ali i novim kilometrima osvijetljenih staza za najbolje noćno skijanje. Olimpijske ljepotice, sudeći prema najavama u predstojećoj sezoni biće mjesta dobre zabave, za one koji to, u vremenu inflacije budu mogli priuštiti, javlja BHRT.