Novosti

Stiže trava iz Grčke: Radovi na Koševu uskoro ulaze u svoju završnu fazu


Već mjesecima traju radovi na zamjeni travnjaka na Koševu, a Sarajevo bi se na domaći teren trebalo vratiti s početkom proljetne polusezone.

Fotografije s našeg najvećeg stadiona objavio je predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Sejad Đozo, koji je potvrdio da se ulazi u završnu fazu radova.

“Informisani smo da su, u periodu od našeg posljednjeg obilaska, postavljeni grijači i zadnji sloj pijeska, tzv. hranidbeni sloj, koji je posljednja faza izvođenja pripremnih radova na uređenju travnatog terena, po UEFA standardima. Saznali smo kako u narednoj fazi izvođenja radova slijedi polaganje trave“, napisao je Đozo.

Travnata podloga stiže iz Grčke, odakle dolazi i izvođač radova, a nakon toga će, koliko to budu dozvoljavali vremenski uslovi, početi postavljanje novog travnjaka.

“U razgovoru sa nadzornim organom, izneseni su nam i detalji, prema kojima sada, ako budu dozvoljavali vremenski uslovi i ako ne bude velikih minusa, slijedi redanje busenja, tj. travnate podloge, koja treba da dođe iz Grčke. S obzirom na to da nam po prognozama dolaze hladniji dani i minusi, vjerojatnije i izglednije je da će trava biti postavljena u narednoj godini, i to početkom proljeća. Iako nikada nismo dobili odgovor od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na pitanja kada će radovi biti okončani i zbog čega kasne, mi odustati nećemo, i dalje ćemo pratiti njihovo izvođenje i, nadamo se, skoro privođenju kraju”, dodaje se u Đozinoj objavi.

Podsjetimo, radovi su na Koševu počeli još 9. augusta, a zbog probijanja rokova je odgođen i sarajevski derbi koji nije mogao biti organiziran u Zenici, gdje je Sarajevo bilo domaćin posljednjih mjeseci.

Izvor: SCSPORT.BA