Tema u fokusu

Rock ‘n’ Log: Planirani promet od 40 miliona eura biće premašen do kraja godine


Nakon što je direktor i vlasnik Rock ‘n’ Log GmbH Chucko Bešlić 2003. godine započeo karijeru u renomiranoj i poznatoj austrijskoj logističkoj kompaniji, probijao se kroz razne odjele i pozicije dok nije došao do samog menadžmenta. Tako je 2013. godine preuzeo novi izazov i na poziciji generalnog direktora izgradio DACH regiju za najvećeg svjetskog pružatelja logističkih usluga.

Zadovoljni poslovanjem

Rock ‘n’ Log osnovan je 2016. godine, uz Kenana Durana kao partnera. Nedugo nakon toga Chucko Bešlić je došao do ideje da osnuje Rock ‘n’ Log Bosnia, što se desilo 2017. godine.

„Počeli smo sa četiri radnika u Zenici, a u sljedećih pet godina Rock and Log Bosnia se proširio i na Sarajevo, pa tako sada imamo oko 30 radnika u ove dvije kancelarije. Naše filijale postoje i u Njemačkoj, Burscheid, te u Rumuniji u Timišvaru“, kazao je u razgovoru za Poslovne novine Osman Draganović, direktor kompanije u BiH koji se i zahvalio svim partnerima jer, kako kaže, bez njih ne bi bio moguć put koji su prešli.

Tim kompanije Rock and Log bavi se organizacijom transporta unutar EU granica, kako punih tako i parcijalnih utovara, temperaturno kontrolisane robe, prevoz ADR robe, organizacijom specijalnih i projektnih transporta, te sajamskom logistikom.

Trenutno ova kompanija radi u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Nizozemskoj, Luksembrugu, Velikoj Britaniji, u skandinavskim zemljama, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Sloveniji i Turskoj.

„Zadovoljni smo poslovanjem u ovoj godini, iako je godina bila veoma turbulentna, mnogo toga se dešavalo u svijetu što je izazvalo dosta poteškoća globalno. Međutim, uz naše dobro planiranje i blagovremeno reagovanje, uspjeli smo pobijediti. Uspjeli smo ostvariti naše ciljeve, to jeste 25 miliona eura prometa za 2021. godinu ukupno. Cilj za ovu godinu bio nam je 40 miliona eura, ali to ćemo sigurno premašiti“, kazao je Draganović.

Visoka bonitetna ocjena

Kada su u pitanju planovi za naredni period, Draganović kaže kako im je u planu ekspanzija tržišta, povećanje radnih mjesta kako u BiH tako i u ostalim poslovnim jedinicama. Planiraju i otvaranje Rock ‘n’ Log Turska u 2023. godini, gdje vide veliki potencijal za cijelu Evropu i sve svoje firme. Firmu u Bosni i Hercegovini u narednih deset godina, kaže Draganović, vidi među deset najboljih u državi.

Kompanija Rock ‘n’ Log Bosnia dvije godine zaredom ima visoku bonitetnu ocjenu i spada u bonitetno pouzdane kompanje, a direktor kaže kako je to zahvaljujući tome što sve svoje radnike i partnere tretiraju onako kako to dolikuje.

„Svakako da je to ostavilo i rezultat na naš bonitet. U Austriji držimo vanredan Creditreform Rating od 177 za 2021, znači vrlo dobar rating koji je u današnje vrijeme važniji nego ikad. Sa rezultatom od 2022. godine ćemo i ovaj veoma dobar rating prevazići. Pouzdanost, poštivanje svih partnera, sa profesionalnim i internacionalnim timovima smo u stanju najbolji kvalitet usluge u logistici da garantujemo – samo tako i nikako drugačije je put ka uspjehu“, ističe Draganović.

Piše: Minela Pamuk