WebMind – nova medijska platforma u okviru agencije Represent Communications

WebMind – nova medijska platforma u okviru agencije Represent Communications

Represent Communications, agencija za integrisane komunikacije, obogatila je svoj portfolio usluga novom digitalnom platformom WebMind. Ovaj inovativni medijski projekt pokretat će i istraživati teme u vezi sa novim internet tehnologijama, gaming industrijom, dešavanjima u WEB3 svijetu (Blockchain, Crypto, NFT, Metaverse), Tech indrustrijom, Employer brandingom…

„WebMind je još jedan važan i hrabar iskorak u nizu dugoročnog razvoja i širenja porfolija usluga naše agencije. Tokom 20 godina postojanja uvijek smo pratili trendove i potrebe tržišta, te smo i u ovom trenutku prepoznali važnost razumijevanja digitalizacije i IT ekosistema koji će raditi na edukaciji i informisanju šire publike, spajanju i razumijevanju tech i non-tech svijeta i potrebama i jednih i drugih. Sa dvadesetogodišnjim iskustvom u strateškim komunikacijama i razvijenom mrežom saradnika, vjerujemo da možemo doprinijeti uvezivanju ljudi, kompanija i brendova i razmjeni znanja kroz različite kanale koji će donijeti benefite za ’oba svijeta’ koji su nosioci promjena u društvu i ekonomiji“, rekla je Tamara Jokanović, generalna direktorica agencije Represent Communications.

„Radit ćemo na edukaciji i informisanju šire publike i demistifikaciji pojmova digitalnog svijeta. Pokušat ćemo da se nametnemo kao mainstream digitalni medij, tj. da širem auditorijumu pričamo razumljivim jezikom i približimo teme o digitalnoj revoluciji i decentralizovanom digitalnom univerzumu i prednostima koje donosi. Zašto? Zato što ne želimo da se IT pretvori u još jednu industriju koja je teško razumljiva jer je digitalizacija naša nova svakodnevna realnost i kao takva ne treba da bude ’bauk’“, dodao je Lazar Jovanović, direktor WebMinda.

Webmind projekt je osmišljen kao regionalno relevantna platforma sa tendencijom da postane globalna. Ono što je izdvaja od ostalih platformi sa istom ili sličnom tematikom jeste prije svega sveobuhvatan autorski sadržaj baziran na istraživačkom novinarstvu, tekstovi prilagođeni IT zajednici, ali i onima koji žele da zakorače u tu oblast, kao i originalne ilustracije koje svaku fotografiju pretvaraju u mala umjetnička djela. Portal www.web-mind.io predstavlja nezavisnu platformu koja iza sebe ima 20 godina iskustva u komunikacijama i kreiranju kontenta na svim relevantnim kanalima.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.