Novosti

Novi Sad je bio domaćin 9. Međunarodne MEKST konferencije!


Krajem novembra 2022. godine u Novom Sadu održana je deveta po redu MEKST konferencija. Potvrdu kvaliteta događaja pružila je Svjetska turistička organizacija (UNWTO), koja već drugu godinu podržava ovu konferenciju.

Međunarodna konferencija u oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga, sa dugom tradicijom i kontinuitetom održavanja i ove godine održana je u novosadskom hotelu Park. Preko 600 učesnika je zauzelo svoja mesta na događaju.

Na otvaranju konferencije obratio se Aleksandar Sofić, Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Nenad Ivanišević, Pokrajniski sekretakr za privredu i turizam, Milorad Radojević, član gradskog vijeća za privredu Novi Sad, Nemanja Dimić, direktor i osnivač MEKST konferencije. U toku konferencije putem video pozdrava obratila se Natalia Bayona, direktorka inovacija, edukacija i investicija iz Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Za devet godina postojanja MEKST konferencija okupila je više od 5.000 učesnika iz različitih zemalja, sa 30 visokoobrazovnih institucija i više od 60 predavača iz zemlje ali i inostranstva.

Jedna od najvećih konferencija u oblasti turizma, hotelijerstva i digitalnog marketinga u regionu, ove godine je obuhvatila tri aktuelne teme:

• Karijera u industriji poslovnih događaja
• Mladi preduzetnici i njihovi biznisi
• Influenser marketing i motivacija

U okviru programa konferencije učestvovali su najeminentniji predavači, iz zemlje ali i izinostranstva, a neki od njih su: Rob Davidson, Kristina Milinčić, Adem Braco Suljić, Lea Kosović Stanić, Vladimir Stanković, Marija Zeljković, Milan Maglov, Veselin Vladimir Zvekić, Nevena Blanuša i drugi.

Pored konferencije, učesnici su imali priliku da se na događaju upoznaju sa predstavnicima kompanija, visokoobrazovnih institucija, hotelskih korporacija i fakulteta koji su svoje mesto zauzeli kao izlagači u sklopu Career Fair-a.
Ovo je sjajna prilika koja pruža mogućnost mladima da svoja interesovanja, ambiciju i potencijal pokažu kroz povezivanje sa kolegama, pa ukoliko ste propustili priliku ove godine, slijedeća 10. MEKST konferencija je od 24.11. do 26.11.2023. u Novom Sadu!