Novosti

‘Europe Group’ – certifikati za završene premium kurseve na Turizam Academy


Dodjela certifikata uposlenicima “Europe Group” za završene premium kurseve na Turizam Academy bit će upriličena u utorak, 6. decembra.

Oni su iskoristili priliku da kroz USAID-ov Program za razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) unaprijede svoje vještine u skladu sa svjetskim standardima i preporukama međunarodnih stručnjaka.

U junu ove godine projekat USAID Turizam putem platforme Turizam Academy ponudio je više od 100 vrhunskih kurseva iz oblasti ugostiteljstva u partnerstvu s dvije vodeće globalne platforme za online učenje – Flow Hospitality Learning i Typsy. Ovi kursevi pokrivaju više od 100 različitih tema. Menadžment hotelskog lanca “Europe Group” prihvatilo je ovu priliku i promovisao kurseve među svojim zaposlenicima, što je dovelo do toga da je 15 zaposlenika završilo 34 premium kursa, uključujući Arnelu Škoro koja je završila ukupno 19 obuka.

Turizam Academy dio je širih nastojanja projekta USAID Turizma da unaprijedi kvalitetu i profesionalnost ljudskog kapitala u turizmu i ugostiteljstvu u Bosni i Hercegovini. U vrijeme kada se globalna turistička industrija suočava sa enormnim nedostatkom radne snage, razvoj radne snage je ključni faktor za razvoj Bosne i Hercegovine kao konkurentne i održive turističke destinacije.

Sa zadovoljstvom smo dio USAID-ovog projekta za edukacije radne snage, te poboljšanja kvalitete standarda usluge. Naši uposleni su pokazali zainteresiranost i potrebu za utvrđivanjem dosadašnjeg znanja, te stvaranjem novog, što nas to čini ponosnim na naš tim. Pored USAID-ovih online kurseva, Europe Grupacija je aktivni član ili partner na više od pet različitih projekata edukacije radnika, a samo neki od njih su projekti sa Privrednom Komorom KS, Općinom Centar, Giz-om, BMZ-om, SDCom – švicarska agencija za razvoj i saradnju, ustanovom za obrazovanje ‘Nova zanimanja’, CEFE-om BIH, Srednjom ugostiteljsko-turističkom školom, te mnogim drugim. Pratimo trendove i svjetske standarde usluge i rada, te aktivno učestvujemo u svim radionicama i predavanja u svrhu zajedničkog poboljšanja usluge, te zdrave konkurencije, ističe izvršna direktorica Hotela Holiday, Belmina Bajrović.