Novosti

Gigant iz Tešnja kupio lokalnu firmu: Povećali promet za 200 posto i otvorili novi pogon


U prisustvu brojnih zvanica, predstavnika vlasti, javnog i privrednog života u petak je u Industrijskoj zoni “Glinište” u Jelahu svečano otvoren proizvodni pogon i upravna zgrada kompanije “Hit design”. Vrpcu su svečano presjekli općinski načelnik Suad Huskić i članica Uprave grupacije “Hifa Oil” i firme “Hit design” Sumeja Ahmetlić. Ovu firmu je prošle godine, sa 25 uposlenih, akvizirala grupacija “Hifa Oil”.

– Danas, nakon godinu dana “Hit design” ima više od 50 uposlenih i dva proizvodna pogona, a usokro planiramo i gradnju novog objekta – kazala je Sumeja Ahmetlić, prenosi Afirmativa.

Inače firma “Hit design”, koja će u narednom periodu nositi naziv “Nostro” osim proizvodnje tapaciranog namještaja i madraca “Oblak”, realizira i kompletno namještanje enterijera po sistemu “ključ u ruke”.

– Naš je cilj da budemo domaći proizvođač prisutan na svim stranim tržištima, kako na evropskom tako i američkom. Imamo velike proizvodne kapacitete i radimo poseban dizajn kako kreveta tako i opremanja enterijera na čemu radi kompetentan tim arhitekata koji se bave pripremama 3D idejnih rješenja, uzimanjem specifikacija i na kraju finalnim proizvodom, dakle opremanjem stana ili drugog prostora po sistemu “ključ u ruke”. Naši proizvodi neće biti mnogo zastupljeni u BiH. Orijentisani smo ka izvozu i stranim tržištima – pojašnjava Ahmetlić.

Posebnost madraca koji proizvodi kompanija “Nostro”, uz vrhunski kvalitet i karakteristike propisane najvišim svjetskim standardima, jeste da posjeduje i ogromnu prednosti u transportu što je danas, imajući u vidu sve više cijene transporta veoma važno. Naime, posebnim presama svaki madrac se slaže u rolnu koja stane u kartonsku kutiju veličine 40×40 cm, što mu daje dodatnu prednost u odnosu na konkurenciju.