KS – Za tehnološku modernizaciju i ekološku tranziciju preduzeća ‘Sarajevo-šume’ 900.000 KM

KS – Za tehnološku modernizaciju i ekološku tranziciju preduzeća ‘Sarajevo-šume’ 900.000 KM

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je nova dva sporazuma s direktorom “Sarajevo – šuma” Samirom Omerovićem za sufinansiranje nastavka tehnološke modernizacije ovog preduzeća.

– S nova dva sporazuma sufinansiramo uvođenje ekološko prihvatljivih tehnologija u uzgajanju šuma, odnosno samohodnog gusjeničara kojim će se smanjiti destrukcija šumskog ekosistema prilikom poslova koje preduzeće obavlja na šumskom zemljištu, te nabavku građevinskih mašina neophodnih za unapređenje poslovanja preduzeća – kazao je nakon potpsivanja ministar Delić.

Ranije ove godine, Ministarstvo je sufinansiralo nabavku dva kamiona kipera, jedan od tih s kranom, kao i rovokopač određenih tehničkih karakteristika u ukupnoj vrijednosti oko 900.000 KM. Ukupna vrijednost nova dva sporazuma je 900.000 KM, što je 1,8 miliona KM ulaganja, u ovoj godini, za tehnološku modernizaciju i ekološku tranziciju u poslovanju preduzeća “Sarajevo – šume”.

Od januara do danas Ministarstvo je sufinansiralo ekolosku tranziciju i unapređenje poslovanja preduzeća PD “Butmir” u ukupnom iznosu nešto manjem od milion konvertibilnih maraka – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Izvor: Fena

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.