Novosti

NLB Grupa i kompanija Crni Vrh: Potpisan Ugovor o finansiranju izgradnje rezidencijalnog naselja «Park Residence, Sarajevo»


U prostorijama NLB Banke d.d. Sarajevo potpisan je Ugovor o finansiranju, odnosno kreditiranju projekta izgradnje objekta Park Residence, premium living.

Na jedinstvenoj lokaciji, na uzvišenju u centru Sarajeva, gradi se Park Residence – rezidencijalni objekat koji kvalitet življenja podiže na viši nivo, savršeni spoj kosmopolitskog Sarajeva sa jedne, i prirode i mira sa druge strane.

„Nakon niza uspješno realizovanih projekta naša grupacija je odlučila da pokrene i realizuje kompleks koji će Sarajevo svrstati uz europske i svjetske metropole”, ističe Emir Granov, CEO kompanije Crni Vrh d.o.o.

Rezidencijalni objekti su postali prvi izbor onih koji imaju visoke standarde kada je u pitanju životni prostor. Bezbjednost na vrhunskom nivou, privatnost, ali i inovativna rješenja, moderan dizajn i ušteda vremena – razlozi su zbog kojih su ovi objekti postali sve popularniji.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što je NLB Grupa partner za izgradnju projekta koji će biti urađen prema svjetskim standardima i na jedinstvenoj lokaciji. Kao moderna, digitalizovana i efikasna banka koja teži da postane regionalni šampion, posvećeni smo projektima koji pospješuju životne standarde i stvaranje kvalitetnog životnog okruženja. Pored toga što brinemo o finansijskim potrebama naših klijenata, kvalitet života ljudi u našem regionu važna je komponenta našeg poslovnog modela, a ovaj projekat samo je jedan u nizu naših napora da ostavimo pozitivan trag na društvo i zajednicu u kojoj živimo,” izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

Vrijeme za porodicu je važan dio koncepta Park Residence. Poseban nivo komfora daje činjenica da unutar objekta, u svakom trenutku možete otići na wellness, fitness, bazen, da možete obaviti sastanak u konferencijskoj sali ili da se vaše dijete može bezbrižno igrati u jednoj od vanjskih ili unutarnjih igraona.

„Iznimno smo zadovoljni što smo današnjim potpisivanjem Ugovora sa NLB Grupom obezbjedili kompletno finansiranje projekta Park Residence, sve do njegovog završetka. Ponosni smo na činjenicu da smo vlastitim sredstvima finansirali dosadašnje radove na projektu i da od danas, naša banka partner stoji rame uz rame sa nama,” navodi gospođa Meliha Hadžić, Project Manager kompanije Crni Vrh d.o.o.

„Pored izvrsnog odziva za kupovinu stanova u Park Residence, odlučili smo našim potencijalnim kupcima dodatno olakšati kupovinu kroz saradnju sa NLB Bankom, gdje će naši kupci kroz kreditnu liniju, posebno kreiranu za ovu priliku, moći kupiti stan u trenutno najatraktivnijem objektu u Sarajevu. Naši kupci su već prepoznali da ulaganje u kupovinu stanova u Park Residence predstavlja najprofitabilniji način investiranja u nekretnine. Ponosan sam na našu saradnju sa NLB Bankom koja traje već dugi niz godina i koju nastavljamo i kroz ovaj projekat,” naglašava Granov.

Park Residence čini pet stambenih objekata koji su toplim vezama direktno povezani sa etažama koje se nalaze ispod ploče postamenta u kojima su koncipirani svi dodatni sadržaji koji su u ponudi te garažama.
U Park Residence pretočeno je ono najbolje iz naše kulture, našeg načina života i ukrašeno je kvalitetom bez premca. Radovi na izgradnji su u fazi armirano – betonske konstrukcije te unutarnjih instalacija i planirani rok za završetak gradnje je kraj 2025. godine.

Potpisnici Ugovora ispred NLB d.d. Ljubljana su Aleš Anžlovar, generalni direktor Odjela za savjetovanje o strukturi kapitala i prekogranično finansiranje i Maša Bizjak Badrljica, viši savjetnik Odjela, te ispred NLB Banke d.d., Sarajevo, Lidija Žigić, predsjednica Uprave i Denis Hasanić, član Uprave.

Ispred kompanije Crni Vrh d.o.o. Ugovor su potpisali Emir Granov, direktor kompanije i Meliha Hadžić, projektni menadžer.

U zvaničnoj posjeti je bio i gospodin Peter Andreas Burkhardt, član Uprave NLB d.d., Ljubljana i predsjednik Nadzornog odbora NLB Banke d.d., Sarajevo, koji je zajedno sa potpisnicima Ugovora posjetio lokaciju Park Residence, Crni Vrh 12, Sarajevo.