Novosti

Bh. brand Jagy Carriers širi tržište: Nosiljke za bebe od sada i na tržištu Srbije


Jagy Carriers, bh. brand koji proizvodi nosiljke za bebe i dodatni asortiman za nošenje beba počeo je i sa izvozom u Srbiju.

„Jagy asortiman u Bosni i Hercegovini može se kupiti u svim dm marketima ili putem webshopa jagy-carriers.com. Na domaćem tržištu smo prepoznati od strane roditelja koji traže udobnu, praktičnu i jednostavnu nosiljku koja će im olakšati svakodnevnicu sa bebom. U martu ove godine smo otvorili vrata Hrvatske, a sa Srbijom smo zaokružili ovogodišnji plan plasmana na nova tržišta“, izjavila je Arijana Katana, vlasnica branda Jagy Carriers.

Jagy Carriers u svom asortimanu nudi dva modela nosiljki za bebe Jagy Simply i Jagy Wonder. U toku naredne godine će predstaviti još jedan model nosiljke za bebe, a koja će obogatiti trenutni asortiman ovog branda. Jagy Simply je nosiljka koja omogućava nošenje naprijed i na leđima, dok je Jagy Wonder nosiljka koja omogućava tri položaja nošenja: naprijed, na boku i  na leđima, a rađena je od organskog pamuka, izuzetno udobna i lagana. Obzirom da je kompletan tim Jagy Carriers obučeni partner Trageschule (međunarodne mreže za nošenje beba), praćena su posljednja istraživanja i smjernice za sigurno i ispravno nošenje beba. Osim nosiljki za bebe u Srbiji će se moći kupiti i drugi proizvodi iz asortimana kao što
su elastične marame, savršene za početak nošenja. Elastične marame se mogu koristiti već od prvog dana bebinog rođenja.

Jagy Wonder nosiljka omogućava tri položaja nošenja: naprijed, na boku i  na leđima, a rađena je od organskog pamuka

Za zimski period Jagy se pobrinuo za babywearing covere, odnosno jaknice za nošenje koje su vodonepropusne i štite bebu od hladnoće. Unutrašnja odvojiva dekica je izrađena od 100% prirodne ovčije vune koja je najbolji regulator topline tijela i savršen izbor za bebe.

Osim novih proizvoda Jagy u narednoj godini planira širenje i na druga tržišta, primarno tržišta zemalja EU, gdje su proizvodi ovog domaćeg branda traženi.

„Iako zahvaljujući online kupovini Jagy izvozi u sve zemlje EU u planu nam je da ojačamo naše
prisustvo u zemljama EU kroz distributersku mrežu, te postanemo konkurentni i velikim svjetskim
brandovima“, izjavila je Katana.