Novosti

Za dječije osmijehe: Jumbo za kraj godine uručio donaciju obdaništu “Hasnija Omanović” u Cazinu


Društvena odgovornost kompanija podrazumijeva da se one uključe u rješavanje problema lokalne zajednice, te da njihov rad ima ekonomsku i društvenu korist. Upravo tako radi i kompanija KID ZONE, koja već šest godina uspješno posluje na bh. tržištu kroz prodajni lanac Jumbo.

Svoje poslovanje bazira na društveno-odgovornim projektima, te kontinuirano nastoji zajednici uzvratiti povjerenje i olakšati svakodnevnicu posebno najmlađima. Tokom ove godine koja je na izmaku, žele da pomognu i najmlađu populaciju u najmnogoljudnijoj općini Unsko-sanskog kantona, Cazinu. Menadžment JU Dječije obdanište „Hasnija Omanović“ obratio se molbom za donaciju namještaja i potrebne opreme, za proširenje kapaciteta ovog obdaništa, ali i renoviranje dnevnih centara koji još uvijek koriste opremu i namještaj iz perioda kada je ovo obdanište napravljeno, dakle iz davne 1976. godine.

S obzirom na to da se radi o najosjetljivijoj kategoriji stanovništva, posebno u vremenu kada se dešava neviđeno odseljavanje mladih iz naše zemlje, kompanija Jumbo, odlučila je da vrijednu donaciju uputi baš ovom obdaništu, kako bi se osigurao što kvalitetniji rad, boravak i ugođaj za korisnike ove javne ustanove.

Jumbo je za kraj godine uručio donaciju obdaništu “Hasnija Omanović” u Cazinu

“Briga o zajednici jedan je od vodećih principa našeg poslovanja. Nastojimo da svojim aktivnostima pozitivno djelujemo na naše okruženje i unaprijedimo sredinu u kojoj poslujemo. Svakako, veliko zadovoljstvo nam je kada možemo pomoći našim najmlađim sugrađanima, posebno u doba novogodišnjih praznika. Ove godine Jumbo će za kraj godine uručiti donaciju obdaništu “Hasnija Omanović” u Cazinu, te se radujemo što možemo biti dio ovako lijepe i humane aktivnosti koja u fokus stavlja zajednicu i porodicu”, izjavio je direktor kompanije Jumbo Dino Šuta.

Sredstva u iznosu od 15.500 KM koje će kompanija Jumbo donirati umnogome će pomoći i olakšati rad i uposlenicima, te pružiti priliku da sva djeca imaju isti kvalitet usluge i bezbrižno djetinjstvo koje zaslužuju.

Za ovu vrijednu donaciju posebno se zahvalila Elma Kanurić, direktorica obdaništa “Hasnija Omanović” u Cazinu, i izrazila zadovoljstvo što će problemi koji otežavaju rad uskoro biti riješeni, te je iskoristila priliku da ukaže na važnost postojanja i održivog poslovanja uspješnih kompanija kao što je Jumbo, za širu zajednicu.

Za ovu vrijednu donaciju posebno se zahvalila Elma Kanurić, direktorica obdaništa “Hasnija Omanović” u Cazinu

Pored navedene donacije Jumbo je za kraj godine donirao i igračke Udruženju pomozi.ba sa kojima će se obogatiti preko 3000 paketića za najugroženiju djecu širom BiH. I u narednoj godini kompanija Jumbo, nastavit će aktivno unapređivati okruženje i razvijati svoje uspješne poslovne prakse, a svojim poslovnim partnerima, klijentima i vjernim potrošačima čestita predstojeće praznike.