Novosti

Na Pofalićima uskoro počinje gradnja modernog stambeno-poslovnog objekta “Green City”


Priprema terena za gradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa “Green City” bliži se kraju. Naime, u blizini Željezničke stanice u Sarajevu počelo je rušenje objekata na lokaciji bivše fabrike “Milkos”, gdje je planirana gradnja novog kompleksa.

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo čiji je vlasnik sarajevska mljekara “Milkos”, izvještava Avaz. Inače, 100 postotni vlasnik “Milkosa” je firma “Teloptic” u vlasništvu Nedima Čauševića.

“Teloptic” iza sebe ima uspješan stambeno-poslovni objekt, a riječ je o sarajevskom centru “Importanne” koji je otvoren 2010. godine.

Na Pofalićima je planirana izgradnja objekata sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, a procjenjuje se da će u ovom području stanovati 2.100 do 2.500 građana.

Cilj investitora je, kako su ranije naveli, da podignu kvalitet življenja u ovom dijelu grada, ponude nove sadržaje koji nedostaju, obdaništa, dječije igraone, pedijatrijske ordinacije. Fokus je na djeci svih uzrasta obzirom da u Velešićima i Pofalićima ovakvi sadržaji upravo nedostaju.

Obzirom da se radi o nekadašnjoj industrijskoj zoni i proizvodnim objektima, lokacija je opremljena potrebnom infrastrukturom i posjeduje priključke na vodu i kanalizaciju, električnu energiju i plin koji su bili namijenjeni za rad mljekare kao velikog potrošača. U tom smislu kompleks neće opteretiti vodovodno-kanalizacioni sistem, poručili su investitori.

Foto: biznisinfo.ba