Novosti

Za kraj 2022.: BH Telecom donira 1.840.093 KM za 293 pravna lica


Skupština Dioničkog društva BH Telecoma je na svojoj 72. (vanrednoj) sjednici, održanoj 20. decembra, donijela Odluku o odobrenju Odluke Nadzornog odbora o dodjeli donacija BH Telecoma pravnim licima u 2022. godini.

Ukupan iznos dodijeljenih donacija iznosi 1.840.093 KM, a raspoređen je na ukupno 293 pravna lica. Među
dobitnicima donacija je 97 osnovnih škola, 59 srednjih škola, 112 udruženja, odnosno organizacija, te 18 kuhinja i sedam sportskih klubova.

Donacije su dodijeljene na osnovu odluke o visini ukupnog iznosa donacija pravnim licima iz ostvarene dobiti BH Telecoma u 2020. i 2021. godini, a u skladu sa važećom Metodologijom za raspodjelu sredstava i vrednovanje kriterija za dodjelu donacija u Dioničkom društvu BH Telecom.

Spisak dobitnika i iznos odobrenih donacija može se pogledati na linku: https://www.bhtelecom.ba/wp-content/uploads/2022/12/Odluka-SD-donacije.pdf.

Inače, predmet provedenog Javnog oglasa za dodjelu donacija BH Telecoma u ovoj godini je bila podrška
finansiranju ili sufinansiranju programa, projekata ili aktivnosti na području Federacije BiH i/ili Bosne i Hercegovine iz oblasti djelovanja: osnovnih i srednjih škola (finansiranje ili sufinansiranje nabavke IT opreme za potrebe opremanja informatičkih kabineta), javnih kuhinja (nabavka namirnica i/ili kuhinjske opreme), udruženja/ustanova koje se bave brigom o djeci sa posebnim potrebama i udruženja/ustanove koje se bave brigom o djeci sa poteškoćama u razvoju, udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti, te općinskih/gradskih udruženja penzionera i centara za zdravo starenje. Izdvajajući 1% od ostvarene dobiti, BH Telecom je do sada donirao ukupan iznos od 21.340.093 KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravstva, obrazovanja, kulture, sporta, socijalne pomoći i humanitarnih aktivnosti, što ga čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH.