Porsche BH u službi pomoći najranjivijim kategorijama društva

Porsche BH u službi pomoći najranjivijim kategorijama društva

Novogodišnji praznici su povod da se kraj poslovne godine obilježi humanitarnim i društveno odgovornim projektima pa je kompanija Porsche BH, kao i prethodnih godina, donacijama obradovala građane najranjivijih kategorija našeg društva.

Kao kompanija koja odgovorno djeluje prema lokalnoj zajednici i koja nastoji da unese radost i sreću u živote najmlađih, Porsche BH darovao je novogodišnje paketiće djeci SOS Dječijeg sela, Dječijeg doma Bjelave, te učenicima JU Srednja škola za stručno usavršavanje i radno osposobljavanje u Zenici.

Dječiji dom Bjelave

„Kao i svake godine, i u 2022. godini realizovali smo brojne društveno odgovorne projekte. Posebnu pažnju posvetili smo projektima koji se ogledaju u podršci kulturi, sportu i mladima jer je sretno djetinjstvo temelj života svakog čovjeka“, kazala je Belgin Arnautović, menadžer za odnose s javnošću kompanije Porsche
BH.
Međutim, našu brigu trebaju i stari i nemoćni građani koji ovise o pomoći sugrađana. „Naša kompanija je u decembru podržala akciju udruženja Pomozi.ba pod nazivom „Obrok za sve“ i donirala sredstva za cca. 700 toplih obroka koji će biti odneseni na vrata starih i iznemoglih građana širom BiH. U uslovima teške ekonomske krize ne smijemo zaboraviti sugrađane koji nisu u mogućnosti da sebi obezbijede topli obrok. Mi u kontinuitetu podržavamo projekat „Obrok za sve“ i naša podrška ni ubuduće neće izostati“, dodao je Senad Olovčić, direktor firme Porsche BH.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.