Novosti

U 2023. najavljena modernizacija bh. skijališta, izdvojeno 600 hiljada KM


Skijališta u Kantonu Sarajevo uskoro bi mogla dobiti novi izgled. Naime, ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je nova tri sporazuma s direktorom KJP “ZOI 84“ Jasminom Mehićem za modernizaciju skijališta u vrijednosti više od 600.000 KM.

Sporazumima se nastavlja ulaganje u obnovu postojećih instalacija vertikalnog transporta na ski centru Bjelašnica, nadogradnja i unapređenje sistema parkinga i Skidata na Babinom dolu, kao i implementacija parking sistema na Malom polju na Igmanu.

Ministarstvo privrede KS je tokom prethodne dvije godine uložilo više od 30 miliona u obnovu i nadogradnju postojeće infrastrukture u ski centru Bjelašnica.

Novim sporazumom nastavlja se i finansiranje nadogradnje sistema naplate ski karata SKIDATA, a uvođenjem online prodaje karata, te formiranjem novih prodajnih mjesta smanjit će se gužve na prilazima skijalištu, te povećanje prihoda po osnovu kontrole naplate ski karata i parkinga u iznosu i do 200.000 KM na godišnjem nivou, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.