dm: Donacija vrijednosti 1.000 KM za Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

dm: Donacija vrijednosti 1.000 KM za Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

Nakon tradicionalnog novogodišnjeg druženja s medijima i partnerima, dm je u saradnji s influenserom Mirzom Mustafagićem za kraj 2022. godine odlučio zajedno s predstavnicima medija i partnera pružiti podršku radu Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. Tako su se prisutni odrekli dijela novogodišnjeg znaka pažnje od dm-a, čime su za svakodnevne potrebe Doma i njegovih štićenika obezbijeđeni higijenski proizvodi dm robnih marki u vrijednosti od 1.000 KM.

ZAJEDNO za zajednicu

JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla broji 64 štićenika od 0 do 18 godina. No, taj broj svakodnevno varira, shodno potrebama drugih centara s kojim Dom sarađuje kada je u pitanju smještaj onih, kojima je sigurnost doma najpotrebnija. Porast osnovnih higijenskih potreba sve većeg broja štićenika, potakao je influensera Mirzu Mustafagića da se obrati kompaniji dm: „Sretan sam što sarađujem s društveno odgovornom kompanijom poput dm drogerie markt. Istog momenta kada sam im poslao upit o pomoći djeci u Domu bez roditeljskog staranja u Tuzli, odmah su odgovorili potvrdno. Trudim se da svoj uticaj koristim na način da pomognem i osobama u lokalnim zajednicama, jer naše malo njima zaista znači puno. Osmijesi i zagrljaji koje smo dobili u Domu dovoljan su znak, da je ono što smo uradili taj dan bio zaista predivan način da završimo godinu“, rekao je Mustafagić.

Za donaciju dm je odvojio proizvode dm robnih marki koje su zajedno s influenserom pripremile i
upakovale 4 dm volonterke, zaposlenice dvije tuzlanske dm prodavnice. „Za mene je posjeta djeci iz Doma bez roditeljskog staranja bila jedinstveno iskustvo. Moje kolegice i ja smo bile presretne, jer smo sudionici jedne prelijepe priče za kraj godine. Ponosna sam na našu kompaniju koja je donirala djeci potrepštine koje su im neophodne u svakodnevnici i time izmamila osmijeh na njihova lica. Jedan osmijeh za mene znači mnogo. Uvijek se radujem ovakvim akcijama i željela bih poručiti svim ljudima da naše malo nekome znači puno“, izjavila je Alisa Čoralić, poslovotkinja tuzlanske dm prodavnice koja je sudjelovala u pripremi i isporuci donacije na adresu Doma. Već od ranije dm njeguje tradiciju da zaposlenicima poklanja jedan radni dan koji mogu iskoristiti za društveno korisni rad.

Uz Deda Mraza i prazničnu atmosferu donaciju je ispred Doma preuzela direktorica Amila Šećerbegović: „Naša obaveza prema štićenicima Doma jeste osigurati im kvalitetne obroke, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje kao i aktivnosti van Doma. Veoma je važno osigurati i dovoljne količine higijenskih proizvoda, odjeće, obuće te školskog pribora za svakog štićenika u zavisnosti od uzrasta. Stoga koristim priliku da se u ime zaposlenika, štićenika i u svoje lično ime zahvalim kompaniji dm, njenim volonterima i, naravno, našem Mirzi, koji su obezbijedili poklone i podršku za našu djecu.“

 

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.