Novosti

Brendovi pića Sola i Zala prodani slovenačkoj firmi iza koje stoji Stanić Beverages


Pivovarna Laško Union prodala je brendove pića Sola i Zala slovenačkoj firmi Nika Bev iza koje stoji Stanić Beverages u vlasništvu porodice Stanić iz Kreševa (BiH), piše internetski portal ekapija.

“Naša odluka o prodaji ovih marki proizlazi iz činjenice da gradsko središte Ljubljane ima ograničene mogućnosti za daljnji dugoročni razvoj i rast proizvodnje na trenutnoj lokaciji. Osim toga, naša strategija nalaže fokusiranje na našu temeljnu pivarsku djelatnost i smanjenje naše složenosti”, rekao je Zoollis Mina, predsjednik Uprave Pivovarne Laško Union, prenosi BiznisInfo.ba.

Kako je dodala firma, ukidanjem ova dva brenda pojednostavit će svoje poslovanje, što će im omogućiti da se snažnije usredotoče na osiguranje održivog rasta pivarstva i distribucije. Ugovor uključuje prijenos robnih marki, licencnu proizvodnju proizvoda oba brenda i distribuciju proizvoda od strane pivovare.

U Pivovarni Laško Union, koja je u vlasništvu nizozemskog Heinekena, prema Mini, ostaju povezani s brendovima, jer će i dalje biti odgovorni za njihovu distribuciju u Sloveniji. Proizvodnja proizvoda Sole i Zala, uključujući sve popratne funkcije, nastavit će se u Ljubljani najmanje do kraja septembra ove godine. Nije poznata sudbina zaposlenika koji su vezani za spomenuti brend.

Izvor (foto): poslovni.hr