Novosti

Konferencija “Svijet u 2023” ponudit će adekvatna ekonomska rješenja za razvoj bh. društva


Kompanija Color Media Communications, u saradnji sa Centralnom bankom BiH i uz podršku britanske ambasade i Delegacije EU u BiH, organizuje konferenciju “Svijet u 2023” koja će biti održana 30. januara u Sarajevu.

Konferencija će okupiti vodeće ekonomske eksperte, privrednike i nosioce najviših javnih funkcija kao i predstavnike diplomatske zajednice u BiH, a otvorit će je guverner CBBiH Senad Softić.

Cilj konferencije je, kroz konstruktivan dijalog između predstavnika ekonomskih institucija, vlasti, diplomatske i poslovne zajednice, dati analize i poglede na ekonomsko okruženje, investicijsku klimu, implementaciju reformi i zakonodavstva kao i mjere koje BiH treba poduzeti.

Tokom panel-diskusija, ugledni predstavnici ekonomske, poslovne i diplomatske zajednice pokušaće odgovoriti na pitanja sa kakvim se izazovima susreće svijet u 2023., koji su problemi sa kojima se suočava svjetska i bosanskohercegovačka ekonomija i kako ih prevazići te ponuditi mogućnosti oporavka i razvoja društva u kojem živimo, najavljeno je iz CBBiH.

Izvor: Fena