Poticaj zimskom turizmu: TUI turistička grupacija uspostavila let iz London Gatwicka za Sarajevo

Poticaj zimskom turizmu: TUI turistička grupacija uspostavila let iz London Gatwicka za Sarajevo

TUI jedna od vodećih svjetskih turističkih grupacija, uspostavila je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboarding-a i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da slete u Sarajevo i uživaju u bh. olimpijskim ljepoticama.

Sedmični program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu kao dva glavna ski centra u našoj zemlji.

Odluka TUI-a je rezultat uspješnih pregovora koje je Aerodrom Sarajevo započeo sa navedenom aviokompanijom u maju prošle godine na evropskom Routes-u u Bergenu, kao i inovativne sheme poticaja koju nudi Međunarodni aerodrom Sarajevo, a koja je razvijena 2022. godine u partnerstvu s USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).

Ova inovativna shema omogućava aviokompanijama i turoperaterima da vrše operacije svojom flotom aviona po konkurentnim cijenama, što BiH čini još privlačnijom, atraktivnijom i pristupačnijom evropskom destinacijom, saopćeno je iz Aerodroma Sarajevo.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.