Novosti

Investicije: Končar planira uložiti 60 miliona eura u razvoj novih tehnologija


Firma Končar do kraja ove godine planira investicije veće od 60 miliona eura, a koje će biti usmjerene na ulaganja u razvoj novih proizvoda, projekte iz područja digitalnih tehnologija te u istraživanje i razvoj, najavio je predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak na otvorenju novog Laboratorije za velike električne strojeve i pogone.

Nova laboratorija dio je Laboratorijskog centra Končar – Instituta za elektrotehniku, a po tehničkim karakteristika i savremenoj opremi pripada društvu malobrojnih takvih u svijetu. U njega je Končar uložio vlastitih sedam miliona eura.

Otvaranju nove laboratorije prisustvovao je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković koji je istaknuo kako je realizacijom tog projekta Končar potvrdio da posjeduje, kontinuirano razvija i usavršava znanja koja su od vitalnog značaja za vlastiti poslovni razvoj, kao i za razvoj cijele ekonomije.

Laboratoriju čine dvije ispitne hale ukupne površine 1.500 metara kvadratnih. Takođe tvrde u toj kompaniji, omogućiće proširenje saradnje i strateškog povezivanja s partnerima na svjetskom tržištu.