Novosti

Privredna komora FBiH: Poziv za mala i srednja preduzeća na besplatnu obuku o zelenoj i cirkularnoj ekonomiji


Privredna/Gospodarska komora FBIH u okviru projekta „Business Information Hub“, koji se implementira u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta, a finansira Evropska Unija i Vlada SR Njemačke poziva mikro, mala i srednja preduzeća na besplatnu obuku na temu: “Izgradnja kapaciteta mikro, malih i srednjih preduzeća u domenu zelene i cirkularne ekonomije.”

Online obuka će se održati 10. februara sa početkom u 10 sati, a prijavu za učešće je moguće izvršiti putem linka: https://forms.gle/Y6m7rhD5hcJ8MJPk7 najkasnije do 09. februara. Detaljna agenda biće naknadno dostavljena prijavljenim učesnicima obuke.

Za postizanje klimatski neutralne, cirkularne ekonomije i održive industrije namjerava se transformirati cijeli industrijski sektor u narednih 25 godina. Jednom rječju od sada će se sve javne politike u EU morati posmatrati kroz prizmu održivosti. Šta to znači za mikro, mala i srednja preduzeća, koje su njihove obaveze i koraci na putu ka implementaciji zelene i cirkularne ekonomije u svom poslovanju, te koje su razlike između zelene i cirkularne ekonomije su samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati na obuci.

Poziv za obuku namijenjen je svim mikro, malim i srednjim prduzećima, sa posebnim fokusom na kompanije iz metalnog i drvnog sektora. Motiv realizacije projekta Business Information Hub je pretvaranje teških vremena za mikro, mala i srednja preduzeća u svojevrsnu priliku, transformacijom trenutne situacije alternativnim putevima koji će istaknuti upotrebu pametnih i online alata, te tako omogućiti nastavak poslovanja i u ovim izazovnim vremenima.

Više informacija o projektu dostupno je na www.bizhub.ba.