Tema u fokusu

Uz Kliping BH rastete i postajete jači, uvijek ste korak ispred konkurencije


Agencija Kliping BH na tržištu Bosne i Hercegovine već 23 godine pruža usluge praćenja i analize medijskih objava. Zahvaljujući pravilnom usmjerenju, velikom i napornom radu te edukaciji zaposlenih, uspjeli su se održati na tržištu te su postali vodeća agencija na polju media monitoringa u Bosni i Hercegovini prema svim segmentima poslovanja.

“Tokom godina, produkcija kliping izvještaja se morala mijenjati i prilagođavati novitetima u tehnologiji i na tržištu. Na početku smo naše kliping izvještaje klijentima slali putem fax-a ili e-maila, a danas imamo vlastitu modernu online KlipingMAP platformu u koju za naše klijente postavljamo i filtriramo objave po ključnim riječima, tipu medija, autorima, datumima, dok je arhiva objava na platformi neograničeno dostupna”, ističu iz Klipinga.

KlipingMAP te dobra komunikacija s klijentima, učinili su da Kliping BH postane prepoznatljiv na tržištu, te da ih zadovoljni klijenti preporučuju drugima što je njihov najbolji kanal prodaje.

Usluga klipinga nudi/pruža konstantno/svakodnevno praćenje objava u štampi, elektronskim i internet medijima, te na društvenim mrežama.

“Za svakog klijenta individualno izdvajamo samo one objave koje su njemu relevantne. Našim klijentima je važno da znaju da li i koliko mediji govore o njima, o njihovoj djelatnosti, konkurenciji, kampanjama itd. Stoga, klijent sam bira ključne riječi koje želi da prati u medijima i da dobija informacije. Ako mediji govore/pišu negativno o njemu, klijent to mora znati na vrijeme da bi mogao reagovati. Kako će znati ako nema kliping? Kako bi izgradili komunikaciju s medijima, važno je imati strategiju. Kliping BH tu pomaže kroz usluge medijske analize. PR agencije i stručnjaci iz te oblasti svoj svakodnevni posao ne mogu zamisliti bez klipinga i analiza. Najčešće korištena kombinacija naših usluga su kliping plus medijska analiza po kojoj možete vidjeti da li i koliko mediji obraćaju pažnju na vas, koji tip medija/autor to najviše/najmanje radi te na koji način govore o vama i/ili o konkurenciji. Iz analiza takođe možete saznati da li su medijske objave pozitivne/negativne u odnosu na vas. Kada dobijete te informacije, možete razmišljati kako da kreirate strategiju/odnos prema medijiima”, navode u Klipingu.

Praćenje društvenih mreža posebno postaje zanimljivo klijentima koji se bave raznim negativnim
pojavama na društvenim medijima te svojim istraživanjima i edukacijama korisnika društvenih mreža u
našoj državi pokušavaju da utiču i što više anuliraju te pojave. Naravno, društveni mediji su potrebni i
zanimljivi i svim drugim korisnicima, od prehrambene industrije pa nadalje. Medijske objave, komentari, impresije, sentiment…sve je važno i sve to imate dostupno ako koristite njihov alat za praćenje sadržaja na društvenim mrežama – Metricom. To je alat, jednostavan za korištenje i dostupan kako god želite da provjerite šta se dešava na Facebook-u, Twitteru, Instagramu, YouTube-u, Pinterest-u,
portalima/forumima.

“Kliping BH je „ušao“ i na zanimljivo polje umjetne inteligencije. “S ponosom možemo našim klijentima u BiH ponuditi uslugu i platformu za automatsko transkribovanje govora odnosno audio/video sadržaja u tekst. Takođe imamo i program za direktno diktiranje teksta u računar. Ove usluge su potreba širokom spektru korisnika, od medija, pravosuđa, zdravstva, obrazovanja, svih državnih institucija i svih onih koji žele svoj rad u tom segmentu ubrzati, olakšati i poboljšati. Kliping BH postaje prepoznatljiv i po tim uslugama, jer za njima postoji velika potreba u Bosni i Hercegovini”, ističu.

Kliping BH članica je najveće grupacije media monitoring agencija u Srednjoj i Južnoj Evropi – Newton Media Group. Sve usluge koje pružaju u BiH, preko pratnera iz Newton Media Group moguće je dobiti i za tržišta Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Češke, Slovačke, Poljske, Albanije.

“Ponosni smo i na našu saradnju s Poslovnim novinama te nagrade za bonitentno pouzdanu kompaniju koju već godinama zasluženo primamo, a što nam daje motiv da radimo i rastemo još više i bolje, na zadovoljstvo naših klijenata. Za naše dobre poslovne rezultate najzaslužniji su naši zaposlenici
od kojih mnogi u Klipingu rade više od 10 godina, što je pokazatelj da su se pronašli u poslu i da su
zadovoljni. Poruka naše agencije je Informacija je moć, budite moćni uz Kliping BH”, ističu u agenciji.

Sve informacije o njihovim uslugama možete dobiti na telefon 033 956 378 i/ili na email [email protected].